Το διάσημο Plisskën Festival για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Μια μέρα πριν ανοίξει τις πόρτες του στην Αθήνα, το Plisskën Festival έρχεται στην πόλη μας με ένα εξαιρετικό line up. Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Block33!
 

Το Plisskën Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 στην Αθήνα. Στις 3 προηγούμενες διοργανώσεις του έχει φιλοξενήσει πάνω από 80 διεθνείς καλλιτέχνες και επιλεγμένα ελληνικά σχήματα. Ο φετινός θεσμός του Plisskën, αψηφώντας τις γενικότερες δυσκολίες, φιλοδοξεί να είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων “συναυλιακών” χρόνων.
 

Plisskën Event Thessaloniki – Line Up:
Girls Against Boys [USA]
Raketkanon [BELGIUM]
This Is Nowhere [GREECE]
Roundlights [GREECE]
 

Girls Against Boys [USA]

Πρόκειται για μια indie rock / post-hardcore μπάντα, που σχηματίστηκε στην Ουάσιγκτον, το 1988. Το συγκρότημα ξεκίνησε ως ένα side project του Eli Janney και του ντράμερ των Fugazi, Brendan Canty. Μετά την αποχώρηση του Canty το 1990, οι Scott McCloud, Johnny Temple, και Alexis Fleisig προστέθηκαν και συμπλήρωσαν την μπάντα. Έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες δίσκους, έχουν περιοδεύσει με τους Jesus Lizard, Rage Against The Machine, Garbage και πολλούς άλλους, και έχουν παίξει live σχεδόν σε όλο τον πλανήτη! Οι Girls Against Boys έρχονται από τη Νέα Υόρκη για να μας αποδείξουν ότι δικαίως έχουν χαρακτηριστεί ως μια «υπολογίσιμη δύναμη της διεθνούς μουσικής σκηνής».

http://www.gvsb.com/
https://www.facebook.com/girlsagainstboys
https://twitter.com/gvsbnyc
 

Raketkanon [BELGIUM]

Αυτά τα αγόρια σίγουρα ξέρουν πώς να παίξουν δυνατά …και σκληρά! Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τους Raketkanon ως μια ροκ μπάντα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι 100% αλήθεια. Οι ίδιοι περιγράφουν τη μουσική τους ως “ένα συνδυασμό sludge metal, experimental drift και chaotic psychedelica”. Και σίγουρα αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι λάθος…. Ωστόσο, όλες αυτές οι περιγραφές δεν αποκαλύπτουν το μέγεθος του ήχου τους, καθώς και την ένταση που νιώθει κανείς κατά τη διάρκεια των live τους.

http://www.raketkanon.com/
https://www.facebook.com/Raketkanon
https://twitter.com/raketkanon
https://www.youtube.com/user/Raketkanon
 

This Is Nowhere [GREECE]

Είναι μια τετραμελής μπάντα, που σχηματίστηκε το 2009 στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας αρκετά live στο ενεργητικό τους, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό. Στον ήχο τους μπορεί κανείς να αναγνωρίσει καταβολές stoner, blues, ψυχεδέλειας και όλα αυτά κάτω από ένα αρκετά «βαρύ» ηχητικό πλέγμα.

http://thisisnowhere.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thisisnowhere
 

Roundlights [GREECE]

Οι Roundlights δημιουργήθηκαν όταν βρέθηκαν και αποφάσισαν να συμπράξουν μουσικά ο Nickolas (bass), ο John (guitar), και ο Nasos (drums), το 2006 στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα προστέθηκαν στο group και tAk. (vocals) με τον ο Chris Sin (guitars) To 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ και από τότε δίνουν εκρηκτικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

http://roundlights.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/ROUNDLiGHTS/195995080487737
https://soundcloud.com/roundlightsband
 

Kid Galax [GREECE]

Οι Kid Galax είναι ένα 3μελές noise rock γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη.Δημιουργήθηκαν το 2011 και στο τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ pop αισθητικής το οποίο σήμερα το έχουν απορρίψει και δεν το συμπεριλαμβάνουν πλέον στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Με την πάροδο του χρόνου κάποια μέλη έφυγαν, άλλα νέα ήρθαν, πολλές πρόβες ακολούθησαν κι έτσι η μπάντα κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2013 το ep ‘GROTESQUE’ με 3 τραγούδια που χαρακτηρίζεται από τις punk κιθάρες και το ψυχεδελικό μπασοτύμπανο… Έχοντας αλλάξει μουσική κατεύθυνση άλλαξε φυσικά κι ο πυρήνας του κόσμου που τους ακολουθεί σε κάθε τους live που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ένταση και θόρυβο… Μες στο καλοκαίρι κυκλοφορούν ένα 7ιντσο σε αμερικάνικη εταιρεία και τον Οκτώβρη ένα ep σε digital μορφή κι άλλο ένα 7ιντσο τον Νοέμβρη..

Roc Cocock-vox,guitar
Larry White-bass
Red Nick-drums

https://www.facebook.com/kidgalaxmusic
https://soundcloud.com/kid-galax
https://twitter.com/kidgalax