Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η εποχή των αστών - Le temps des bourgeois: ομαδική έκθεση στην Art 10 Gallery

Η εποχή των αστών - Le temps des bourgeois: ομαδική έκθεση στην Art 10 Gallery

Η ART 10 GALLERY παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τον τίτλο «Η εποχή των αστών», η οποία θα φιλοξενείται ταυτόχρονα στο χώρο της γκαλερί στην Ακρόπολη και στο χώρο τέχνης ARTSCAPE ATHENS στην Πλατεία Αμερικής.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο ARTSCAPE ATHENS την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ώρα 8μ.μ., θα γίνει παρουσίαση των έργων  στην ART 10 GALLERY. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου.


Έντεκα σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια σειρά έργων τους βασισμένη στους εννοιολογικούς και αισθητικούς άξονες που προσδιορίζουν τη φαντασιακή σημασία και την κοινωνική διάσταση που ορίζεται ως αστική τάξη. Η αμφισβήτηση αυτής της κοινωνικής παράστασης παίρνει τη μορφή μιας σύνθετης απορίας. Θέτει ερωτήματα: Τι είναι η αστική τάξη; Τι σημαίνει όταν λέμε ότι κάτι είναι; Ποια η διαφορά μεταξύ του είναι και του φαίνεσθαι; Τι είναι γνώση, επίγνωση και τι είναι γνώμη;».


Το να διατυπώσει κανείς αυτή την απορία στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τις διαρκείς μεταβολές του αστικού ιστού, συνιστά μια ουσιαστική αλλαγή: καλεί με επιτακτικό τρόπο να μετατοπιστεί το ζήτημα από την επιδίωξη ελλειμματικών απαντήσεων, στη διερεύνηση της πραγματικότητας της αστικής τάξης ως ιστορική – κοινωνική επιθυμία για δύναμη και έλεγχο.


Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αργυρακοπούλου Μαρία – Βερικίου Έφη – Βρετού Νινέτα – Δασκαλοπούλου Βούλα – Καπετανάκη Λίλη – Κότικα Γιώτα – Κουτρούλης Στέλιος – Λαουρδέκης Θοδωρής – Massad Adonis – Τσούμας Ιωάννης – Φούτρου Κέλλυ

Επιμέλεια: Gm Touliatou

Διοργάνωση: ART 10 GALLERY

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Η Ελληνική Σημαία: Ομαδική έκθεση στην Gallery Genesis
05.07.2016 15:28
H gallery genesis κάνει τα τελευταία εγκαίνια της σαιζόν 2015 – 2016, στις 14 Ιουλίου 2016 με την ομαδική έκθεση «Η Ελληνική Σημαία».
Άσπρο <=> Μαύρο: Ομαδική έκθεση στην Depôt Art Gallery
30.05.2016 12:35
Η Depôt Art Gallery σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στην ομαδική έκθεση των: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπυ Ζούνη, Κωστής, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, με τίτλο «Άσπρο <=> Μαύρο».
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.