Η ART 10 GALLERY παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τον τίτλο «Η εποχή των αστών», η οποία θα φιλοξενείται ταυτόχρονα στο χώρο της γκαλερί στην Ακρόπολη και στο χώρο τέχνης ARTSCAPE ATHENS στην Πλατεία Αμερικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο ARTSCAPE ATHENS την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ώρα 8μ.μ., θα γίνει παρουσίαση των έργων  στην ART 10 GALLERY. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου.

Έντεκα σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια σειρά έργων τους βασισμένη στους εννοιολογικούς και αισθητικούς άξονες που προσδιορίζουν τη φαντασιακή σημασία και την κοινωνική διάσταση που ορίζεται ως αστική τάξη. Η αμφισβήτηση αυτής της κοινωνικής παράστασης παίρνει τη μορφή μιας σύνθετης απορίας. Θέτει ερωτήματα: Τι είναι η αστική τάξη; Τι σημαίνει όταν λέμε ότι κάτι είναι; Ποια η διαφορά μεταξύ του είναι και του φαίνεσθαι; Τι είναι γνώση, επίγνωση και τι είναι γνώμη;».

Το να διατυπώσει κανείς αυτή την απορία στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τις διαρκείς μεταβολές του αστικού ιστού, συνιστά μια ουσιαστική αλλαγή: καλεί με επιτακτικό τρόπο να μετατοπιστεί το ζήτημα από την επιδίωξη ελλειμματικών απαντήσεων, στη διερεύνηση της πραγματικότητας της αστικής τάξης ως ιστορική – κοινωνική επιθυμία για δύναμη και έλεγχο.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αργυρακοπούλου Μαρία – Βερικίου Έφη – Βρετού Νινέτα – Δασκαλοπούλου Βούλα – Καπετανάκη Λίλη – Κότικα Γιώτα – Κουτρούλης Στέλιος – Λαουρδέκης Θοδωρής – Massad Adonis – Τσούμας Ιωάννης – Φούτρου Κέλλυ

Επιμέλεια: Gm Touliatou

Διοργάνωση: ART 10 GALLERY