Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

What the Funk και special guests live στο An Club

What the Funk και special guests live στο An Club

Από τις αρχές του 2009 όπου οι πρώτοι τρεις What the Funk μαζεύτηκαν στο δωμάτιο του ντράμμερ και άρχισαν να κάνουν φασαρία, ίσως να έχει αλλάξει μόνο το γεγονός ότι η μπάντα αριθμεί πέντε μέλη, εξίσου ανισόρροπα στα μυαλά τους αλλά και το ότι πλέον δείχνουν μεγαλύτεροι.


Σήμερα, μετά από πολλές ώρες πειραματισμού στο στούντιο και με πλούσια lives στο ενεργητικό τους, σε underground σκηνές της Αθήνας και άλλες όπως το Gagarin205, Legalize It Protestival, Six Dogs, Κ44 και μια πληθώρα φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών, οι What the Funk είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους σε βινύλιο με τίτλο I’n’I. Όντας μια μπαντα χωρίς κύριο αντιπροσωπευτικό είδος ώστε να χωρέσουν σε ένα μόνο μουσικό ράφι δισκοπωλείου, οι ίδιοι πιστεύουν ότι ο πλουραλισμός των μουσικών επιλογών τους είναι αυτό που πραγματικά τους χαρακτηρίζει καθώς στο I’n’I μπορεί κανείς να ακούσει από Dub συνθέσεις με κοινωνικοπολιτικό στίχο σε κομμάτια όπως το «Ομορφότερα όνειρα», Groovy Hip-Hop στο ομώνυμο κομμάτι «What the Funk», μέχρι καθαρό Reggae στολισμένο με ήχους από μπουζούκι στο «Back to the roots».


Oι What the Funκ, μπήκαν για πρώτη φορά στο στούντιο να ηχογραφίσουν χωρίς να έχουν επίσημα τραγουδιστή, τον χειμώνα του 2011. Έκτοτε συμπλήρωσαν άλλα πέντε κομμάτια στο ενεργητικό τους μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όπου και πραγματοποιήσαν την πρώτη μίνι περιοδία τους εκτός Αθηνών. Συνέχισαν με την ηχογράφηση και σύνθεση της δουλειάς τους μέχρι την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουν ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ακόμα ένας δίσκος με τραγούδια συνθετικά άρτια και πλήρη, αλλά ένα μουσικό ημερολόγιο της προσωπικότητάς τους που ο κάθε στίχος έχει να πει μια ιστορία για τους ίδιους αλλά και για το πως βλέπουν τον κόσμο.


Έτσι όταν σε κομμάτια όπως το «Πουτάνα Αθήνα» βγαίνει όλος ο ρομαντισμός και η παλαιακή αισθητική της μπάντας, το «Blues αισθητική και αλητεία» έρχετε να γκρεμίσει τον μύθο και τα αποθέματα ομορφιάς, αντιπαραβάλλοντας την underground ματιά των συνθετών του στο σήμερα.


Αλλά και πάλι, το «Kaleidoscope» ξαναβάζει τον ακροατή σε έντονα συναισθηματικό κλίμα θέλοντας να δώσει εικόνες μαγικές ενώ παράλληλα το «Πράσινο Βανάκι», χέρι-χέρι με το «Joy» θήγουν το θεμα των ναρκωτικών και παρουσιάζουν την πραγματική πλευρά τους.
 

Τέλος στο I’n’I, οι What the Funk συνεργάζονται και συνουσιάζονται με επιφανείς καλλιτεχνικές προσωπικότητες από τον χώρο της ελληνικής Ηip-Ηop και όχι μόνο, όπως οι Νικήτας Χ-ray Κλιντ και Felipe (Ρόδες United), οι Word of Mouth (Greek Beatbox Team και μέλη των Tomahok) και τον παλέμαχο της Blues και ελληνικής Ροκ σκηνής, Ζωρζ Πιλαλί.
 

Special quests: Νικήτας Χ-ray Κλιντ / Felipe (Ρόδες United), / Word of Mouth (Greek Beatbox Team) /Ζωρζ Πιλαλί

Σχετικές ειδήσεις
Οι Εκείνος + Εκείνος και οι 2002GR live στο Club του Σταυρού του Νότου
03.02.2017 14:17
Οι Εκείνος + Εκείνος επιστρέφουν στο Σταυρό του Νότου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, με special guests τους 2002GR!
Οι Opera Chaotique για ένα XMAS special show στο An Groundfloor
21.12.2016 16:50
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 το An Groundfloor υποδέχεται τους Opera Chaotique (+ special guests) για ένα χριστουγεννιάτικο special show!
Οι Chickn live στο Gagarin 205
14.10.2016 14:40
Οι Chickn θα εμφανιστούν για ένα live στο Gagarin 205 την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με special guests τους A Victim Of Society.
Οι Cherries on a Blacklist live στο An Club
14.04.2016 14:39
Οι Cherries on a Blacklist έρχονται στην Ελλάδα την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, στο An Club. Special guests: YELLOW DEVIL SAUCE & CELLAR DOGS.
Οι Ought live στο An Club
30.03.2016 14:39
Η Arte Fiasco παρουσιάζει την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 τους OUGHT live στο An Club, με special guests.