Η Kompania υποδέχεται τον Νίκο Ζιώγαλα για μία συναυλία στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το Σάββατο 31 Μαϊου 2014.

H “KOMPANÍA” δημιουργήθηκε, επίσημα, στα τέλη του 2011, παρόλο που τα μέλη της έπαιζαν μαζί ήδη για αρκετά χρόνια και με κάθε ευκαιρία!

Η ορχήστρα αποτελείται από τους: Κατερίνα Τσιρίδου (τραγούδι, μπαγλαμά, κρουστά), Δημήτρη Κρανίδα (τραγούδι, μπουζούκι, ούτι), Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμά, κρουστά), Νίκο Πρωτόπαπα (κιθάρα, φωνητικά) και Δημήτρη Γκίνη (ακορντεόν). Καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία και όλη την μετέπειτα πορεία της μπάντας, έχουν διαδραματίσει η Margot Schenk (μάνατζερ/παραγωγός) και ο Loek Schrievers (ηχολήπτης/παραγωγός).

Είναι πρώην μέλη του Ολλανδικού ρεμπέτικου συγκροτήματος “Palio-Paréa”. Είχαν ακούσει την ορχήστρα πολλές φορές, κατά τη διάρκεια ταξιδιών ή συναυλιών τους στην Αθήνα και αποφάσισαν πως η μουσική της πρέπει να ακουστεί και εκτός Ελλάδας. Πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας! Αρχικό μέλος της ορχήστρας υπήρξε και ο βιολιστής Έκτορας Κοσμάς, ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2012, δύο μόλις μήνες πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη περιοδεία της “KOMPANÍA” σε Ολλανδία και Βέλγιο. Εκείνη η πρώτη περιοδεία, σημείωσε σημαντική επιτυχία, με επιστέγασμα την κυκλοφορία ενός cd με ζωντανές ηχογραφήσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Το cd “KOMPANÍA – Live!” παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2012 σε δύο ακόμη συναυλίες, σε Ολλανδία και Βέλγιο, οι οποίες επίσης έτυχαν μεγάλης αποδοχής και πήραν εξαιρετικές κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους! Τον Φεβρουάριο του 2013, κατέλαβε την 5η θέση στα ευρωπαϊκά charts του WMCE (World Music Charts Europe) καθώς και την 50η συνολικά για το έτος 2013, ανάμεσα σε χιλιάδες άλμπουμ και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Το επόμενο βήμα της “KOMPANÍA”, στο εξωτερικό, ήταν μία ακόμη περιοδεία, την άνοιξη του 2013 (Απρίλιος/Μάϊος) στην Ευρώπη, και η ηχογράφηση, στο στούντιο αυτή τη φορά, του δεύτερου δίσκου με τίτλο “Round Trip / Μετ’ επιστροφής”, με τη φιλική συμμετοχή του παραγωγού/ηχολήπτη Loek Schrievers (slide κιθάρα) και Ulas Aksunger (κρουστά).

Και αυτή η δουλειά διακρίθηκε επίσης στο WMCE, καταλαμβάνοντας την 7η θέση, τον Ιανουάριο του 2014. Η τρίτη ευρωπαική περιοδεία έγινε τον Μάρτη του 2014, σε Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, θα συνεχιστεί τον Αύγουστο στην Ελβετία, ενώ μια ακόμη ευρύτερη σειρά παραστάσεων προγραμματίζεται ήδη και για το 2015.