Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσίαση του συγγραφέα Γιάννη Κιουρτσάκη

Παρουσίαση του συγγραφέα Γιάννη Κιουρτσάκη

Το Λεξικοπωλείο  παρουσιάζει τον συγγραφέα Γιάννη Κιουρτσάκη την  Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014.

Ο μυθιστοριογράφος Γιάννης Κιουρτσάκης συνομιλεί με τον ποιητή Θανάση Χατζόπουλο πάνω στο θέμα: Οι δυο πατρίδες και ο αδύνατος νόστος.

Ο Γιάννης Κιουρτσάκης, δοκιμιογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής, γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι, όπου και έζησε για μια δεκαετία. Παρουσιάζει τις γαλλικές εκδόσεις των βιβλίων του «Σαν μυθιστόρημα» (1996 Βραβείο μυθιστορήματος του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω») και «Εμείς οι Άλλοι» (2000) που αποτελούν μέρος της τριλογίας «Το Ίδιο και το Άλλο» και συνομιλεί με τον ποιητή Θανάση Χατζόπουλο.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος, ποιητής και μεταφραστής, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής, γεννήθηκε το 1961 και σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα. Από το 1986 έχει εκδώσει ποίηση, δοκίμιο καθώς και ένα παιδικό παραμύθι. Το 2012 του απονεμήθηκε το Prix Max Jacob για την ποιητική συλλογή το «Κελί» (εκδ. Cheyne) ενώ το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Υπογραφή βιβλίων μετά την εκδήλωση .

Ταυτόχρονη διερμηνεία γαλλικά/ελληνικά.

Σχετικές ειδήσεις
Τα Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια συνεχίζονται από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
15.09.2016 16:46
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συνεχίζει τα επιτυχημένα "Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια" στον υπαίθριο χώρο των γραφείων του, δίπλα στο καταπράσινο πάρκο και τη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάζοντας νέα βιβλία σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη.
Συνάντηση µε τον Πορτογάλο συγγραφέα Γκονσάλο Μ. Ταβάρες
09.06.2016 09:49
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 8ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις – ΛΕΑ» και με τη συνεργασία των Εκδόσεων Καστανιώτη, της πρεσβείας της Πορτογαλίας και του Ινστιτούτου Camões, παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου το νέο βιβλίο του Γκονσάλο Μ. Ταβάρες Η γειτονιά – Δέκα φανταστικοί κύριοι.
Ο  Μάκης Τσίτας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών
08.06.2016 11:10
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Σωτήρης Δημητρίου συναντά το συγγραφέα Μάκη Τσίτα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συνομιλίες με νέους πεζογράφους», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Ο Αύγουστος Κορτώ στο Φουγάρο
03.06.2016 10:19
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Le Café του Φουγάρου τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Νεοελληνική μυθολογία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
 O Θωμάς Κοροβίνης παρουσιάζει το βιβλίο του
24.05.2016 10:57
Oι εκδόσεις Άγρα σας προσκαλούν σε μια παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα-τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη Ο Κατάδεσμος, που θα πραγματοποιηθεί στις ταράτσες των εκδόσεων Άγρα την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.