Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήρι παιδαγωγικής και θεατρικού παιχνιδιού από το Θέατρο της Ημέρας στη Λακωνία

Εργαστήρι παιδαγωγικής και θεατρικού παιχνιδιού από το Θέατρο της Ημέρας στη Λακωνία

Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, στη Λακωνία στις 6, 7, 8 και 9 Ιουνίου 2014, με βασικό εμψυχωτή και αρχηγό της εκδρομής τον Λάκη Κουρετζή.


Η εκδρομή, διατηρώντας πάντα τον ιδιαίτερο εκπαιδευτικό και «εμψυχωτικό»  της χαρακτήρα, επιχειρεί εφέτος να ανακαλύψει και να γνωρίσει με έναν «άλλο» τρόπο μια τόσο ιδιόμορφη και ιδιαίτερη περιοχή, την Λακωνία. Η αρχαία Σπάρτη, ο Βυζαντινός Μυστράς, η παραδοσιακή απάτητη Μάνη, ο Διρός, το Γύθειο και η Κρανάη, ανασύρουν μνήμες από τα βάθη των αιώνων που έρχονται να μας «συναντήσουν».


Στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν: οι σπουδαστές των Εργαστηρίων Αθήνας και Κρήτης, της Σαββατοκύριακης Σχολής, του Ετησίου Σεμιναρίου Αθήνας, καθώς και οι συμμετέχοντες στα Εργαστήρια Λάρισας, Πάτρας, Βόλου καθώς και όλοι οι απόφοιτοι των 20 χρόνων και γενικότερα οι φίλοι του θεατρικού παιχνιδιού.


* Το κόστος συμμετοχής καλύπτει: Διαμονή Παρασκευής, Σαββάτου & Κυριακής στο πολυτελές ξενοδοχείο Aktaion Ressort, μεταφορές με πολυτελές πούλμαν, πρωινό Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας, εκδρομές, ξεναγήσεις βιωματικά εργαστήρια στη φύση και… πολλές εκπλήξεις. Είσοδοι σε τυχόν Μουσεία και αξιοθέατα δεν συμπεριλαμβάνονται.

Σχετικές ειδήσεις
Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση: Σεμινάριο με τον Τάσο Καρακύκλα στο Επί Κολωνώ
10.10.2016 11:06
Το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζουν ένα σεμινάριο για την Τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση, στο οποίο ο Τάσος Κατρακύλας θα διδάξει “Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων”.
Ετήσιο εργαστήρι υποκριτικής από την Εταιρεία Θέατρου Χώρος
29.09.2016 15:40
Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος παρουσιάζει ένα εργαστήρι ετήσιας λειτουργίας για όσους επιθυμούν να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στην υποκριτική.
Το Τέλος του παιχνιδιού, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας
23.03.2016 14:47
Το "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σ. Μπέκετ που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι με Ρώσους ηθοποιούς, παρουσιάζεται στις 6 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Χρυσή Μάσκα". Μαζί θα παρουσιαστεί και η "Μασκαράτα" του Μ. Λέρμοντοφ, αναβίωση της παλιάς σκηνοθεσίας του Β. Μέγιερχολντ από τον Βαλερί Φόκιν.
Προστασία και ανάδειξη του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου
17.02.2016 14:37
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναγνωρίζοντας τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται το σπουδαίο αρχείο και τα εκθέματα του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου, έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί άμεση λύση.
Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού, με τη Δέσποινα Αναστάσογλου και την Ειρήνη Γκαρανέ στο ΚΕΤ
26.01.2016 13:15
Η ομάδα Elephas tiliensis, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, πραγματοποιεί έναν δεύτερο εργαστηριακό κύκλο εκπαιδευτικού δράματος για εφήβους. Τα σεμινάρια συντονίζουν η Δέσποινα Αναστάσογλου και η Ειρήνη Γκαρανέ.