Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μέρες μουσικής, μέρες κιθάρας… στη Σίφνο

Μέρες μουσικής, μέρες κιθάρας… στη Σίφνο

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» με την στήριξη του Δήμου Σίφνου διοργανώνει, από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου 2014, στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων το «1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Κιθάρας» με τον Βαγγέλη Μπουντούνη.


Ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Μουσικής» στην Σίφνο, το Σεμινάριο συμπληρώνεται από μια σειρά εκδηλώσεων, ρεσιταλ, συναυλιών, διαλέξεων, ξεναγήσεων και πολλών εκπλήξεων με κέντρο την κιθάρα αλλά όχι μόνο. Πολλοί σπουδαίοι μουσικοί και καθηγητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να δημιουργήσουν ένα αξέχαστο πενθήμερο αφιερωμένο στην μουσική και την διδασκαλία της, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του νησιού.


Βαγγέλης Μπουντούνης, Διονύσης Μαλλούχος, Μάρω Ραζή, Τζουλιέτα Καρόρη, Κώστας Ηλιάδης, Νίκος Χατζηελευθερίου, «Ritornello»(Ηλέκτρα Παπασιμάκη, Αμαλία Κουντούρη, Αλέξανδρος Κάλκος, Βασίλης Τιγγιρίδης) Μπάμπης Γούλας, «String Demons» (Κωνσταντίνος Μπουντούνης, Λυδία Μπουντούνη) Δημήτριος Ντούλιας, Χάρης Κανελλίδης, Ανδρέας Καρακατσάνης , Μαίρη Νικολάου , Γιώργος Γιαννόπουλος, Τρίο «Πολύχορδο» Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Αντώνης Παπαδάκης και οι «Κιθαριστές» είναι μόνον μερικοί από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν.


Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, έρχεται ως επιστέγασμα μιας ιδιαίτερα παραγωγικής και ελπιδοφόρας χρονιάς για τον σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» που, σε συνθήκες ολοένα και πιο δύσκολες, μάχεται  καθημερινά για την  καθιέρωση και εξάπλωση της μουσικής καλλιέργειας στα νησιά μας μέσω των Μουσικών Εργαστηρίων και των δασκάλων που διδάσκουν σ’ αυτά (Βαγγέλης Γαγλίας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Βασιλης Λάμης, Κων/νος Κωνσταντόπουλος, Αλίκη Νταή, Περικλής Σακελλαρίδης, και Αλέξανδρος Σακίρι).


Σας καλούμε όλους να γίνετε κοινωνοί αυτής της όμορφης μουσικής περιπέτειας.

Σχετικές ειδήσεις
100 Κιθάρες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
27.07.2016 10:17
Οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Το Ρέκβιεμ του Βέρντι από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.04.2016 14:41
Με το αριστουργηματικό Ρέκβιεμ του Τζουζέππε Βέρντι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του Κύκλου Adagio-Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Human Requiem, ο Ύμνος στη ζωή και την αλληλεγγύη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.04.2016 14:29
Μια συγκλονιστική μουσική παράσταση, το Human Requiem, παρουσιάζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο πλαίσιο του Κύκλου Αdagio – Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, τη Μεγάλη Τρίτη 26 και τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Adagio: Πέντε ξεχωριστές βραδιές με Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
15.04.2016 14:23
Το Πάσχα πλησιάζει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο του κύκλου Adagio, πέντε ξεχωριστές βραδιές για την Εβδομάδα των Θείων Παθών και του Πάσχα – μέρες που αποκτούν βαθύτερο νόημα με το βλέμμα όλων στραμμένο στο προσφυγικό δράμα. Μέρες κατάνυξης, περισυλλογής και ανάτασης, μέρες υψηλής έμπνευσης για τους δημιουργούς.