Η έκθεση παρουσιάζει την Divercity, ένα διεθνές αρχιτεκτονικό και design γραφείο με έδρα την Αθήνα (2006) και το Λονδίνο (2008, RIBA Chartered Practice).

Αντιλαμβανόμενη την αρχιτεκτονική ως διεθνή συζήτηση σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλομένο δυναμικό πεδίο, δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προγραμματικής ατζέντας και κλίμακας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατοικία, ξενοδοχεία, επαγγελματικούς και δημόσιους χώρους.

Τα έργα της Divercity – στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Β. Αφρική –  αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της εντόπιας κουλτούρας μέσα από μία αρχιτεκτονική γλώσσα με διεθνείς αναφορές, με στόχο τη δημιουργία μιας διακριτής ταυτότητας για κάθε έργο. Στις διακρίσεις της Divercity περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής Μies Van der Rohe (nominated, 2009 & 2013), η βράβευση με το Ευρωπαϊκό Βραβείο European Hotel Design of the Year Award (Winner, 2007) και η υποψηφιότητα για το World Architecture Festival Awards (shortlisted, 2011).

Το 2009, η Divercity συμπεριλήφθηκε στο Wallpaper Architects Directory ως ένα από τα σημαντικότερα νέα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο.
Πρόσφατα, (2012) η Divercity είναι ένα από τα μελετητικά γραφεία που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Φάληρο 2014 που σχεδίασε την ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, βασισμένη σε ένα concept του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη