Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στον Κήπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στον Κήπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Οι Εκδόσεις Πατάκη, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία) και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την κυκλοφορία του βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, προσκαλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Πλανήτης κι εγώ».


Στο πλαίσιο αυτής της εικαστικής δράσης, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν μια μεγάλη τοιχογραφία βασισμένη στο θέμα  «Ο φανταστικός πλανήτης μου», εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.


Από τον υποθαλάσσιο κόσμο έως τον ουρανό και τα αστέρια, οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έναν κόσμο με τους δικούς του κατοίκους, την πανίδα και τη χλωρίδα του... κάτω από τη γη, πάνω στη γη, μέσα στον ουρανό, μέσα στο σύμπαν.


Τον συντονισμό της όλης δράσης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός συνολικού έργου με την τεχνική «γκουάς σε καμβά», θα έχει η εικαστικός Pascaline Bossu, διευθύντρια του «Atelier Coccinelle»  (τηλ.: 2294 110820, 6973535713) μαζί με παιδαγωγούς-εμψυχωτές.

Σχετικές ειδήσεις
Ανοιχτό Εργαστήρι Ξιφασκίας/Χορού για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής
01.02.2017 17:13
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών θα παρουσιάσει το τμήμα της «Ξιφασκία/Χορός» για παιδιά, σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με ελεύθερη είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το εργαστήρι θα παρουσιασθεί στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών του CineDoc Kids, του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου της Αθήνας.
Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά από το ΚΘΒΕ
27.05.2016 17:12
«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο… Θέατρο!» Από τις 21 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.
Καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά από το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο
19.05.2016 15:04
Με το καλοκαίρι προ των πυλών το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει πυρετωδώς χίλιες και μια δροσερές διαδρομές, από το Κεντρικό Κτήριο και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, μέχρι τα αγαπημένα σε όλους μας ξέφωτα του Εθνικού Κήπου.
Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα: Σύγχρονο τσίρκο για παιδιά στον πολυχώρο WE
16.05.2016 14:19
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές στον πολυχώρο WE στις 20 Μαΐου 2016, στο θέαμα με τίτλο «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», που ερμηνεύει η ακροβάτισσα Marie Mercadel.
Η εικονογράφος Magali Le Huche στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 16:14
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ηµέρας Παιδικού Βιβλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλεί τον Απρίλιο έναν συγγραφέα-εικονογράφο και οργανώνει συναντήσεις µε το κοινό καθώς και µε μαθητές.