Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, από το εργαστήρι θεάτρου «πηδα σαλταπηδα»

Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, από το εργαστήρι θεάτρου «πηδα σαλταπηδα»

Το εργαστήρι θεάτρου «πηδα σαλταπηδα» του «C. for Circus» παρουσιάζει την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», του Igor Stravinsky σε διασκευή της Ειρήνης Μαρρά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πέντε μέρες, 11-15 Ιουνίου 2014, στον χώρο του «C. for Circus».


Η αναβίωση μίας ιεροτελεστίας υποδοχής της άνοιξης γίνεται αφορμή για ένα ταξίδι σε ένα μακρινό, πρωτόγονο κόσμο. Η χαμένη αμεσότητα, η απόλυτη επαφή και το ακραίο γίνονται στόχος θαυμασμού και λατρείας από μία ομάδα μυημένων. Τελικά τα καταφέρνουν όσο μπορούν να χαθούν μέσα σε αυτόν τον κόσμο, να ξεφύγουν από την ψυχρή καθημερινότητά τους και να γευτούν τη ζωή, απλή και γεμάτη, όπως είναι.


Ο Igor Stravinsky παρουσίασε την Ιεροτελεστία της Άνοιξης στο Παρίσι το 1913 προκαλώντας σκάνδαλο με το πρωτοποριακό θέμα του μπαλέτου του. Το 1989 η Ειρήνη Μαρρά μετέφρασε και διασκεύασε το λιμπρέτο σε ένα παραμύθι. Σε αυτό το τελευταίο κείμενο βασίζεται το έργο .


Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Igor Stravinsky
Διασκευή: Ειρήνη Μαρρά
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Σκηνογραφία: Ελένη Σταυρακίδου
Ηθοποιοί: Λέανδρος Αραβιάδης, Βιργινία Γιάγκου, Μαρία Γκεκοπούλου, Γεωργία Διάκου, Θοδωρής Διαμαντής, Σοφία Ζησάκου, Γιώργος Θεολόγου, Μανταλένα Καραβάτου, Μυρτώ Καραβάτου, Λίνος Μάνεσης, Μιρέλλα Μενεγάκη, Κλαίρη Τσακίρη, Αιμιλιάνα Τσουκαλά

Σχετικές ειδήσεις
Γκλουμ, της ομάδας C. For Circus στο Θέατρο 104
10.02.2017 17:12
Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι.
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
Το αγόρι με τη βαλίτσα του Μάικ Κένι από την ομάδα «πηδα σαλταπηδα» στο θέατρο Κλειώ
24.06.2016 12:13
Η ομάδα «πηδα σαλταπηδα» του Θεάτρου εΦ παρουσιάζει για 2 τελευταίες παραστάσεις το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στις 28 και 29 Ιουνίου 2016 στο θέατρο «Κλειώ» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.
Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης, στον Τεχνοχώρο Cartel
02.03.2016 14:10
Ο Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 2 Μαρτίου την παράσταση Κανόνες ηθικής | Το ξύπνημα της Άνοιξης.