Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη - Κέρστιν Γκάμελιν & Ράιμουντ Λεβ

Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη - Κέρστιν Γκάμελιν & Ράιμουντ Λεβ

Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη; η απάντηση έρχεται 15 Σεπτεμβίου 2014 σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μίνωας από τους Κέρστιν Γκάμελιν & Ράιμουντ Λεβ.

 Τι συνέβη τελικά στις Κάννες ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, και ποιος ευθύνεται για την πτώση του Έλληνα πρωθυπουργού σύμφωνα με τις Βρυξέλλες;

Τι λέει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για τη διαφάνεια στις προκηρύξεις διαγωνισμών στην Ευρώπη;

Ποιος και πότε τηλεφώνησε στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι και ζήτησε
την απομάκρυνση του Μπερλουσκόνι;

 Οι απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το ποιος ασκεί τελικά την εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται στο βιβλίο Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη των Κέρστιν Γκάμελιν και Ράιμουντ Λεβ.  Το βιβλίο (Europas Strippenzieher), που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο στη Γερμανία,  θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Ιούνιο σε μετάφραση της Άντζης Σαλταμπάση από τις Eκδόσεις Μίνωας.  

 

Οι συγγραφείς είναι δύο από τους καλύτερους ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες: η Κέρστιν Γκάμελιν της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung και ο Ράιμουντ Λεβ της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF. Έχοντας πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές, πρακτικά από διασκέψεις και συνόδους κορυφής, διπλωματικά πρωτόκολλα και επιλεγμένες διπλωματικές σημειώσεις, φωτίζουν τα παρασκήνια της εξουσίας εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ελύτης στην Ευρώπη - Συλλογικό
19.12.2016 11:31
Το βιβλίο Ο Ελύτης στην Ευρώπη, σε επιμέλεια Paola-Minucci και Χρήστου Μπιντούδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.
Όταν Έρθει η Ώρα - Jeffrey Archer
12.10.2016 11:51
Το πολυαναμενόμενο έκτο βιβλίο του συναρπαστικού έπους «Τα Χρονικά των Κλίφτον», Όταν Έρθει η Ώρα του Jeffrey Archer, κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Bell.
Φαμπέρ - Tristan Garcia
28.09.2016 10:10
Από τις Εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το μυθιστόρημα του Tristan Garcia Φαμπέρ. Ο καταστροφέας σε μετάφραση Αλεξάνδρας Κωσταράκου
Ο Χάρι Χόλε επιστρέφει!
22.09.2016 10:34
Η ενδέκατη περιπέτεια του διάσημου επιθεωρητή του Jo Nesbo έρχεται στα βιβλιοπωλεία τον Μάρτιο του 2017 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!
Η  Άννας Καραμάνου παρουσιάζει το βιβλίο της, Η Ευρώπη και τα Δικαιώματα των Γυναικών στον Ιανό
04.03.2016 11:12
Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο IANOS έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Καραμάνου, Η Ευρώπη και τα Δικαιώματα των Γυναικών – ο εξευρωπαϊσμός σε Ελλάδα και Τουρκία.