Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Trio'92 στο Ωδείο Αθηνών

Το Trio'92 στο Ωδείο Αθηνών

Με ένα γεμάτο καλλιτεχνικά πρόγραμμα και τον μήνα Μάιο, το Ωδείο Αθηνών, συμπεριέλαβε στις επιλογές του σεμινάρια και ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου, χορωδιακή μουσική και διαλέξεις, ανάμεσα στις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.


Ο κύκλος συναυλιών του Ωδείου κλείνει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στην Αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής", με έργα των F. Schubert και E. Chausson, που θα ερμηνεύσει το Trio'92, ένα νεανικό σύνολο που αποτελείται από τρεις ταλαντούχους και διεθνώς βραβευμένους μουσικούς, τον Maciej Skarbek (πιάνο), την Nadezda Kalmykova (βιολί), και την Λουκία Λουλάκη (τσέλο).


Το Τρίο'92 δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012 από τον πιανίστα Maciej Skarbek από την Πολωνία, την βιολονίστα Magdalena Wieckowska, από την Πολωνία, επίσης, και την ελληνίδα τσελίστα Λουκία Λουλάκη. Οι τρεις μουσικοί συναντήθηκαν στη Βιέννη και θέλοντας να συνδυάσουν την αγάπη τους για την μουσική, έφτιαξαν το τρίο ονομάζοντάς το 92, από την κοινή ημερομηνία γέννησής τους.

Από τον Ιανουάριο του 2014 η βιολονίστα του τρίο, είναι η Nadja Kalmykova από την Ρωσία. Οι διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές των τριών νεαρών μουσικών, αλλά και η κοινή «ρωσική σχολή» στις σπουδές τους, συνδυάζονται σε δυναμική έκφραση και ερμηνεία που αναδεικνύει και μια κοινή ερμηνευτική πρόταση.

 
Trio'92

Ο πιανίστας σπουδάζει στο Konservatorium Privatuniversitat με τον Roland Batik, ενώ η βιολονίστα σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο, με τον Pavel Vernikov. Η τσελίστα αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2013 με σπουδές μάστερ από το Konservatorium Privatuniversitat και την τάξη της Natalia Gutman.  Μελετούν σε συνεργασία με την Marialena Fernandes, καθηγήτρια του τμήματος μουσικής δωματίου στo University for Music and Performing Arts στη Βιέννη, ενώ παράλληλα, έχουν την τιμή και τη χαρά να συμμετέχουν πολύ συχνά σε master classes με την Natalia Gutman και τον Pavel Vernikov. Έχουν παρακολουθήσει, επίσης, master classes των: Johannes Meissl, Edward Zienkowski, Stefan Vladar, Abel Pereira.

Το Τρίο'92, έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2012, στο Sulkowski Castle της Bielsko-Biala, στην Πολωνία. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί στην Αυστρία, την Ελλάδα την Ιταλία, την Κροατία και την Πορτογαλία σε σημαντικότατους χώρους, όπως το «Haydnhaus» της Βιέννης, τον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός» της Αθήνας, το Baroque Hall της CMA στην Ossiach  της Αυστρίας και αλλού. Τον Δεκέμβριο του 2013, το Τρίο'92 έκανε το ντεμπούτο του στην κατάμεστη αίθουσα της Musikverein της Βιέννης, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Τον Απρίλιο του 2013, κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Alpe Adria στην Ιταλία, ενώ τον Οκτώβριο του 2013, κέρδισαν το τρίτο βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου στην Alcobaca της Πορτογαλίας.

Στα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνονται συναυλίες στην Αυστρία, την Κροατία και την Ιταλία, ενώ τον Μάιο πρόκειται να παίξουν στο Haydn Festival στο Hainburg.

Σχετικές ειδήσεις
Black Earth: Η Κ.Ο.Α. στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
05.01.2017 15:56
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν και το 2017 την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη
09.11.2016 16:24
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με το θεματικό κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Μουσικές χωρίς σύνορα: Ο Μιχάλης Χόιπελ και ο Mario Häring στο Ωδείο Αθηνών
31.03.2016 15:05
Στην ιστορική αίθουσα «Άρης Γαρουφαλλής» του Ωδείου Αθηνών του αρχαιότερου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας, οι νέοι, καταξιωμένοι μουσικοί, ο βιολοντσελίστας Μιχάλης Χόιπελ και ο πιανίστας Mario Häring, θα ερμηνεύσουν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ένα αξιόλογο και σπάνιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου.