Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Φοιτητική Εβδομάδα φέτος με Crashfest!

Φοιτητική Εβδομάδα φέτος με Crashfest!
Η Φοιτητική Εβδομάδα του Α.Π.Θ. κλείνει φέτος δέκα χρόνια! Στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται και το Crashfest, το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 24/5, απασχολώντας μας με ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών.

Η Φοιτητική Εβδομάδα του Α.Π.Θ. κλείνει φέτος δέκα χρόνια! Στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται και το Crashfest, το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 24/5, απασχολώντας μας με ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών.

Το τρίτο κατά σειρά Crashfest διοργανώνεται και πάλι από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και εντάσσεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ..

Πρόκειται για φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας του κινηματογράφου Ολύμπιον.

Το Crashfest δεν είναι ένα φεστιβάλ όπως όλα τα άλλα. Αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την κινηματογραφική παιδεία στη χώρα μας, χωρίς προεπιλογή των προβαλλόμενων ταινιών και χωρίς απονομή χρηματικών βραβείων, αλλά εκπαιδευτικών, όπως εργαλεία, βιβλία και προγράμματα, με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη των συμμετεχόντων.

Αρχή της διοργάνωσης του Crashfest είναι οι νέοι δημιουργοί να γίνουν καλύτεροι μέσα από τη δημόσια κριτική που θα υποστούν για τα έργα τους.

Σπουδαίος παράγοντας είναι επίσης το ότι σπουδαστές από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συνευρίσκονται, γνωρίζονται και φτιάχνουν παρέες. Το Crashfest είναι ένα φεστιβάλ για τους ίδιους τους συμμετέχοντες κυρίως, όπου μπορούν να εκφραστούν χωρίς ιδεολογικές ή καλλιτεχνικές προκαταλήψεις.

Οι χορηγοί που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή μέχρι στιγμής είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κέντρο Κιν/φου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.fititikiweek.gr.

Info
Crashfest
22 έως 24 Μαϊου
Αίθουσα Παύλος Ζάννας, κινηματογράφος Ολύμπιον
Θεσσαλονίκη

Σχετικές ειδήσεις
Εβδομάδα με Γκοντάρ, Παζολίνι και Μπουνιουέλ στον Ζέφυρο
30.06.2016 10:55
Ο θερινός κινηματογράφος των σινεφίλ "ΖΕΦΥΡΟΣ new star art cinema" την εβδομάδα από 30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2016 θα προβάλει τέσσερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου: "ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ", "ΖΟΥΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ", "Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ", "ΑΛΦΑΒΙΛ".
Εβδομάδα με επτά κωμωδίες του Χόλιγουντ των '30 - ΄40 στον Ζέφυρο
02.06.2016 11:21
Το καλοκαιράκι ξεκίνησε κι ο Ζέφυρος ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος των σινεφίλ σας προτείνει μία εβδομάδα, 2-8 Ιουνίου 2016, με τις επτά καλύτερες και δροσερότερες κωμωδίες του Χόλιγουντ των δεκαετιών '30 - ΄40.
Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα
18.05.2016 15:40
Από τις 20 έως 28 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της Χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, θα διεξαχθεί η «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
A Hard Day, του Kim Seong-hun: Το ΦΚΘ στην Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα
11.05.2016 15:46
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας φιλοξενώντας την προβολή της ταινίας A Hard Day του Kim Seong-hun την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στις 21.00 στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι).
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής