Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ της Ελένης Παπασπύρου στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ρεσιτάλ της Ελένης Παπασπύρου στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ρεσιτάλ Πιάνου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα προσφέρει η πιανίστα Μαρία Παπασπύρου το Σάββατο 31 Μαΐου, στις 8 το απόγευμα στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», ερμηνεύοντας έργα των Γ. Κωνσταντινίδη, Γ. Κουμεντάκη, Χ. Σαμαρά και Μ. Χατζιδάκι.


Η Ελένη Παπασπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Το 1997 πήρε το δίπλωμα πιάνου με τον Δ. Τουφεξή (Aττικό Ωδείο) με «Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο» και ταυτόχρονα ολοκλήρωσε σπουδές στα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο . Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πιάνο (Ερμηνεία και Παιδαγωγική) στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας (τάξη O. Niederdorfer). Το 2006 ολοκλήρωσε με Άριστα και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πιάνο στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης πλάι στον P. Barcaba. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα πιάνου με τους Th. Paraskivesko, S. Speidel, C. Graf, M. Crudeli, Δ. Τουφεξή, Β. Στυλιανού και σύγχρονης μουσικής με τις ορχήστρες Klangforum Wien και Ensemble Modern. Έχει κερδίσει Α΄Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. και έχει βραβευθεί στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του Σαλέρνο. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα,  Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία τόσο ως σολίστ όσο και σε σχήματα μουσικής δωματίου. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστα με χορωδίες στην Αυστρία και την Ελλάδα, όπως αυτή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Από το 2007 πραγματοποιεί διδακτορικές σπουδές με την πιανίστα Βίνια Τσόπελα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.