Την Παρασκευή 6 Ιουνίου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «HEAVEN ON EARTH?» θα πραγματοποιηθεί στην Ελευσίνα στο Δημαρχείο Ελευσίνας, Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο με θέμα «Ο δρόμος προς τον παράδεισο είναι υπό κατασκευή;» με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και ερευνητών από την Αγγλία, Ισπανία, Τουρκία, Γαλλία και Ιταλία.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη όλων των συνεργατών του προγράμματος -Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, La Mov, Simya Arts, IllustrationsConfuses-, και θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά για το ευρύτερο κοινό, αφού θα κινηματογραφηθεί και αποσπάσματα θα αναρτηθούν στο επίσημο site www.heavenonearth2014.eu. Το συμπόσιο απευθύνεται κυρίως σε θεωρητικούς και πρακτικούς, σπουδαστές και επαγγελματίες του θεάτρου και του πολιτισμού, ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, χορευτές, χορογράφους, θεατρολόγους.

Η συμμετοχή για το Συμπόσιο είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κρατήσουν θέσεις στo τηλέφωνo 6974893768, κ. Μητρόπουλος.

«Ο δρόμος προς τον παράδεισο είναι υπό κατασκευή» θα συμπεριλάβει εκπροσώπους από όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμά μας οργανισμούς, που θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες και τα συμπεράσματά τους. Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις από καλλιτέχνες και ερευνητές σχετικά με τον Ζενέ και τα θέματα που προκύπτουν από τη ζωή του και το έργο του, όπως: η σχέση της τέχνης με το έγκλημα, την τιμωρία, το σωφρονιστικό σύστημα και την κοινωνία, το θέατρο και η κοινωνική και πολιτική του λειτουργία, η τέχνη μέσα σε ‘περιθωριοποιημένες’ ομάδες και μειονότητες κλπ. Το συμπόσιο θα συμπεριλάβει έκθεση φωτογραφίας  με θέμα «Τα λιμάνια από παλιά μέχρι σήμερα», καθώς και την πρεμιέρα της μικρού μήκους ταινίας «Ο παράδεισος είναι ένα μέρος», που γυρίστηκε στα πλαίσια του προγράμματος Heaven on earth?. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με την παρουσία των σκηνοθετών και συμβούλων (Roberta Mock, Ruth Way, Kayla Parker, Carl Lavery, Clare Finburgh).

Παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τον Ζαν Ζενέ και τα θέματα που προκύπτουν από τη ζωή του και το έργο του, όπως : η σχέση της τέχνης με το έγκλημα, την τιμωρία, το σωφρονιστικό σύστημα και την κοινωνία, το θέατρο και η κοινωνική και πολιτική του λειτουργία, η τέχνη μέσα σε «περιθωριοποιημένες» ομάδες κλπ
    

Πρόγραμμα

13:30-14:30 «Έναρξη –Το πρόγραμμα : HEAVEN ON EARTH?»
Βάνα Πεφάνη – Υπεύθυνη Ευρωπαϊκού προγράμματος .
Παρουσίαση βίντεο :«Οπτικοαουστικό υλικό προβολής των λιμανιών»
Ελευσίνας / Κωνσταντινούπολης / Πλύμουθ / Σαραγκόζα
Γιώργος Λυντζέρης – Γιάννης Καρκανεβάτος

14:30-15:15 «Το σώμα του καλλιτέχνη στο HEAVEN ON EARTH?»
Παρουσίαση – Ανάλυση από τους χορογράφους :
Γιώργος Μάτσκαρης – Ελλάδα (ΟΔΥΣΣΕΙΑ)
Victor Himenez – Ισπανία (LAMOV)
Sinan Temizalp – Τουρκία (SIMYA ARTS)

15:15-16:15 Διακοπή για φαγητό

16:15- 17:15 «Προβολή Αγγλικού φιλμ από το UNIVERCITY OF PLYMOUTH»
Παρουσίαση από την Καθηγήτρια ROBERTA MOCK και τη σκηνοθέτιδα RUTH WAY

17:15-17:45 «Οι Ευρωπαίοι συνεργάτες μας»
Αντωνία Βασιλάκου – (Γαλλία – IllustrationsConfuses / Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ναυπλίου)
Andrea Benaglio – (Ιταλία – AteliercuncheoN / Χορογράφος)

17:45-18.15 «Αποτελέσματα – Συζήτηση με το κοινό – Κλείσιμο Συμποσίου» – Βάνα Πεφάνη

Συμμετέχοντες ομιλητές:
Roberta Mock, Ruth Way, Kayla Parker – Πλύμουθ (Καθηγητές Πανεπιστημίου)
Victor Himenez – Ισπανία (χορευτής- χορογράφος)
Sinan Temizalp – Τουρκία (χορευτής –χορογράφος)
Βάνα Πεφάνη – (σκηνοθέτης- ηθοποιός)
Γιώργος Μάτσκαρης – (χορευτής- χορογράφος)
Γιώργος Λυντζέρης – Ελλάδα (σκηνογράφος- εικαστικός)
Αντωνία Βασιλάκου – Γαλλία (ηθοποιός- καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ναυπλίου)

Το Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο «Ο δρόμος προς τον παράδεισο είναι υπό κατασκευή» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουνίου, μια μέρα πριν την πρεμιέρα της παράστασης “Heaven on earth?”, που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 7 Ιουνίου και θα παρουσιάζεται μέχρι την Τρίτη 17 Ιουνίου, στο παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.