Τo KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζοντας την έντονη καλλιτεχνική και εκπαιδευτική του λειτουργία και εστιάζοντας στην οικογένεια των εγχόρδων, εγκαινιάζει μια νέα ενότητα –με σειρές ρεσιτάλ, σεμιναρίων και διαγωνισμών- με την ονομασία «Ο KYKLOS με τα έγχορδα».

Η πρώτη έκφανση της ολιστικής αυτής προσπάθειας, θα λάβει χώρα στις 31 Μαϊου, στην Αίθουσα Δοκιμών KYKLOS του Ωδείου Αθηνών, υπό τη μορφή ενός Ρεσιτάλ βιολοντσέλου με πρωταγωνιστές της βραδιάς τους ερμηνευτές: τον καταξιωμένο βιολοντσελίστα και μέλος του συνόλου, Βασίλη Λύκο, και τη δεξιοτέχνη πιανίστα Μαρία Μοσχίδου.

Η επιλογή των έργων που πρόκειται να ακουστούν (Βloch, Bach, Shostakovich) έγινε με βασικό γνώμονα τα ηχοχρώματα βιολοντσέλου-τσέλου. Με τη σονάτα του Bach και την τριλογία του Βloch να διακρίνονται από  αισθαντικότητα,  πλούσιο ήχο, έντονη θρησκευτικότητα· ενώ στη σονάτα του  Shostakovich να εμπεριέχονται όλα εκείνα τα πολύ χαρακτηριστικά, πρωτοποριακά και γκροτέσκα στοιχεία της μουσικής του. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις μουσικές ποιότητες το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προβάλλει την ιδιαίτερη γοητεία του διαλόγου ανάμεσα στα δύο όργανα, καθώς η εξαιρετική έμπνευση που διαπνέει κάθε μία από τις τρεις αυτές συνθέσεις δημιουργεί ένα πρόσφορο πεδίο για μεγάλες πλήρους φάσματος φράσεις -δίχως διάθεση επίδειξης, αλλά με μία δεξιοτεχνική μουσικά προσέγγιση από πλευράς των ερμηνευτών.