Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ Κιθάρας του Μιχάλη Κονταξάκη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Ρεσιτάλ Κιθάρας του Μιχάλη Κονταξάκη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 20:30 συναυλία του διακεκριμένου κιθαρίστα Μιχάλη Κονταξάκη ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα των J.K.Mertz, A Barrios, I Albeniz, A. Piazzolla, M.M.Ponce & A.Jose.    


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης.


Πρόγραμμα συναυλίας

Α’ Μέρος
J.K. Mertz(1806-1856)– Ουγγρική Φαντασία op.65 n.1
A. Barrios(1885-1944) – La Catedral
I. Preludio Saudade
II. Andante Religioso
III. Allegro Solenne
I.Albéniz(1860-1909) – Mallorca
A.Piazzolla(1921-1992) – Romantico & Compadre
Β’ Μέρος

M.M.Ponce(1882-1948) – Sonatina Meridional
I.Campo
II.Copla
III.Fiesta
A.José (1902-1936) – Sonata
I.Allegro moderato
II.Minuetto
III.Pavana triste
IV.Finale-Allegro con brio


Βιογραφικό Μιχάλη Κονταξάκη

«…έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο….είναι απλά εξαιρετικός..».
“American record guide”  
 
Σπούδασε με το Βασίλη Μαστοράκη στο Εθνικό Ωδείο , με τον  Κώστα Κοτσιώλη στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας καθώς και στο πανεπιστήμιο "Robert Schumann" στο Düsseldorf με τον Joaquín Clerch.   Μετά την κατάκτηση πολλών διεθνών βραβείων, το 2005 του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στον περίφημο διεθνή διαγωνισμό "Francisco Tárrega". Οι εμφανίσεις του σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Γερμανία, Πορτογαλία, Βοσνία, Κροατία, Σερβία, Κύπρο και σε ολόκληρη την Ελλάδα σε γνωστές αίθουσες συναυλιών και στα σημαντικότερα φεστιβάλ κιθάρας συχνά απέσπασαν εγκωμιαστικές κριτικές.  Έχει συμπράξει ως σολίστας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Arad (Ρουμανία), την ορχήστρα AUKSO (Πολωνία), την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την Orquesta Sinfónica de Vallés (Ισπανία), την ορχήστρα Collegium Instrumental de Valencia (Ισπανία), ενώ έχει συνεργαστεί και με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Το 2006 ηχογράφησε για την εταιρεία NAXOS έργα των: M.M.Ponce, F.Martin, E.Krenek, F.Tárrega, A.Khachaturian, καθώς και την πρώτη εκτέλεση του έργου “Preludios de Primavera” του J.Clerch.

Από το 2004 περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη με τον διακεκριμένο Κροάτη κιθαριστή Dejan Ivanovich ερμηνεύοντας μουσική για δύο κιθάρες.  Ο ρώτος τους δίσκος με έργα J.S.Bach, F.Sor, M.Castelnuovo-Tedesco και J.Rodrigo κυκλοφόρησε το 2010 από την εταιρεία KSGExaudio. Έχει διδάξει σε σεμινάρια στα πλαίσια πολλών φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και  προσκεκλημένος από εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Conservatorio Superior de La Coruña, το Conservatorio de Caldas da Rainha και το ινστιτούτο “Jean Piaget” της Λισσαβόνας. Σήμερα ζει και διδάσκει κιθάρα στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.
Ο Παναγιώτης Μάργαρης στο Θέατρο Απόλλων
25.04.2016 14:31
Ένα μοναδικό ρεσιτάλ κιθάρας του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο, την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα έναρξης 21:00.