Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος (3D) στους κινηματογράφους

X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος (3D) στους κινηματογράφους

Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από 22 Μαΐου και σε 3D την ταινία «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», που αποτελεί προϊόν δημιουργικής συνεργασίας των Σάιμον Κίνμπεργκ και Μπράιαν Σίνγκερ.

 

Η απόλυτη ομάδα των μεταλλαγμένων υπέρ-ηρώων έχει ξεκινήσει πόλεμο στην ταινία «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», με σκοπό τη διάσωση των ειδών, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι αγαπημένοι X-Men θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους νεότερους εαυτούς τους, από την ταινία  «X-Men: Η Πρώτη Γενιά», σε μια επική μάχη που πρέπει να αλλάξει το παρελθόν - για να σώσει το μέλλον μας.

 

Την ιστορία υπογράφει ο Σάιμον Κίνμπεργκ, γνωστός για τις ταινίες «Mr. And Mrs. Smith», «Σέρλοκ Χόλμς», και «X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση» και ο Μπράιαν Σίνγκερ – η σκηνοθεσία του οποίου στις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, "X-Men" και "X2: X-Men United", απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Ο Σίνγκερ είχε επιτύχει έναν επιδέξιο συνδυασμό δράματος, δράσης, έπους και κοινωνικό-πολιτικών θεμάτων. Οι X-Men του Σίνγκερ πυροδότησαν την αναζωπύρωση των κινηματογραφικών μεταφορών κόμικ, όντας ορόσημα για την νέα εποχή ταινιών με σουπερ-ήρωες.

 

 

Οι X-Men: Παρελθόν και Μέλλον

 

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ο δεσμός που συνδέει τις ημέρες του μέλλοντος και του παρελθόντος. Ο Τζάκμαν έχει υποδυθεί τον Γουλβερίν επτά φορές κατά τη διάρκεια δεκατεσσάρων χρόνων, το οποίο ο ίδιος περιγράφει ως «απίστευτο και σπάνιο δώρο.» Είναι ο χαρακτήρας που έχει καθορίσει την καριέρα του, αλλά ποτέ δεν τον περιόρισε ως ηθοποιό. Ο Χιου Τζάκμαν γνωρίζει τον Γουλβερίν καλύτερα από τον καθένα, και παρομοιάζει την επιστροφή του Λόγκαν στο σύμπαν των X-Men σαν «αναγέννηση».

 

«O Λόγκαν βλέπει τον εαυτό του, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, ως μέλος της ομάδας των X-Men», λέει ο Τζάκμαν. «Έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο θυμός του είναι το μεγαλύτερο όπλο του και πλέον είναι ένας ειρηνικός πολεμιστής. Όντας ο μόνος μεταλλαγμένος με την ικανότητα να θεραπεύσει τον εαυτό του, ο Λόγκαν ταξιδεύει εθελοντικά πίσω στο χρόνο για να αποτρέψει τη θανάσιμη απειλή που οι X-Men του μέλλοντος αντιμετωπίζουν.» Οι μεταλλαγμένες ικανότητες του επιτρέπουν να κάνει αυτό το ταξίδι. Ο Σίνγκερ εξηγεί: «Πηγαίνοντας τόσο πίσω στο χρόνο δε θα ήταν εύκολο για κάποιον άλλον. Μόνο ένας υπάρχει που μπορεί να επιβιώσει σε αυτό το ταξίδι και αυτός είναι ο Γουλβερίν. Καθ' όλη την ιστορία των X-Men, ο Τσάρλς Χαβιέ προσπάθησε να εμφυσήσει τη φιλοσοφία των X-Men στον Λόγκαν, να τον πλησιάσει και να τον ηρεμήσει. Σε αυτή την ταινία όμως έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Ο Λόγκαν είναι πλέον αυτός που προσπαθεί να πείσει τον νεότερο Τσάρλς να έχει πίστη.»

 

Ένας ακόμα βετεράνος, ο Ίαν Μακέλεν, του οποίου η επαγγελματική σχέση με τον Σίνγκερ ξεκινά με το “Apt Pupil” (όπου ο Σίνγκερ ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης) συμμετέχει στην ταινία. Από εκείνη την πρώτη συνεργασία, ο Μακέλεν θαύμαζε τον ενθουσιασμό του Σίνγκερ για τις ταινίες του και την αφοσίωσή που έδειχνε στο κοινό. Ως κλασικός ηθοποιός του θεάτρου που αντλεί δύναμη από την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των θεατών, σέβεται και εκείνος πολύ το κοινό. Ο Μακέλεν βλέπει τον χαρακτήρα που υποδύεται, τον Μαγκνέτο, ως έναν άντρα με συνείδηση και τραγικό παρελθόν, του οποίου η θλίψη, τον βοηθά να ανακαλύψει ότι έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις που μπορεί να προσελκύσει μεταλλικά στοιχεία. Κατά τον Μακέλεν, ο Μαγκνέτο είναι ο πιο δυνατός μεταλλαγμένος, τουλάχιστον σωματικά.

 

Ο γοητευτικός Μάικλ Φασμπέντερ επιστρέφει στο ρόλο του, ως νεότερος Μαγκνέτο από την ταινία «X-Men: H πρώτη γενιά». «Σε αυτή την ταινία γίνεται πιο στρατηγικός, αρχίζει και μοιάζει περισσότερο στον γηραιότερο Μαγκνέτο του Ίαν Μακέλεν, ο οποίος έχει ένα όραμα για το πώς να αλλάξει τον κόσμο», λέει ο σεναριογράφος Σάιμον Κίνμπεργκ

 

Ο Πάτρικ Στιούαρτ που υποδύεται τον Χαβιέ για πάνω από δεκατέσσερα χρόνια, δεν ξαφνιάστηκε που ο χαρακτήρας του υπήρχε και σε αυτή την ταινία. Η επιτυχία της σειράς ταινιών X-Men είναι τεράστια κάτι το οποίο ο Στιούαρτ είχε προβλέψει. Ο Στιούαρτ είναι χαρούμενος που συνεργάστηκε άλλη μια φορά με τον Σίνγκερ. «Αυτός ο σκηνοθέτης έχει ένα τόσο ξεκάθαρο όραμα, το οποίο διευκρινίζει τη φιλοδοξία και την επιτυχία των ταινιών του.», λέει ο Στιούαρτ.

 

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέιμς Μάκαβοϊ επιστρέφει ως νεότερος Τσάρλς, όπου σε αυτή την ιστορία έχει χάσει τις ελπίδες του και είναι πιο ευάλωτος από ποτέ. Για τον Μάκαβοϊ αυτός ο χαρακτήρας είχε πάντα μεγάλα αποθέματα συμπόνιας. Καταλαβαίνει τους ανθρώπους, μπορεί να νιώσει τον πόνο τους και να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι. 

 

Μια σημαντική πηγή συγκρούσεων μεταξύ του Μαγκνέτο και του Χαβιέ είναι η Ρέιβεν/ Μιστίκ. Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς υποδύεται και πάλι την μεταλλαγμένη, η οποία στην ταινία «X-Men: Η πρώτη γενιά» ήταν μία πολλά υποσχόμενη μαθήτρια του Χαβιέ,  πριν όμως υιοθετήσει την πιο σκοτεινή άποψη του Μαγκνέτο για το πώς βλέπει τον κόσμο. Τώρα, πλέον η Ρέιβεν ως Μιστίκ έχει στραφεί κατά των ανθρώπων.

 

Ένας χαρακτήρας τοποθετημένος ξεκάθαρα στη σκοτεινή πλευρά, είναι ο Δρ. Μπόλιβαρ Τρασκ, τον οποίο υποδύεται ο Πίτερ Ντίνκλεϊτζ. Ο Τρασκ είναι ο εφευρέτης των τεράστιων ρομποτικών όπλων, τα Σέντινελς. Στόχος του είναι να ενώσει την ανθρώπινη φυλή εξαλείφοντας παράλληλα τον μόνιμο εχθρό τους, τους μεταλλαγμένους.

 

Το ρόλο της Στορμ, υποδύεται για τέταρτη φορά η βραβευμένη με Όσκαρ Χάλι Μπέρι. Η ηθοποιός βλέπει το ρόλο της ως αυτού της δασκάλας, ένας ρόλος που αναπτύχθηκε πολύ από τον Σίνγκερ στο πρωτότυπο X-Men. Η Στορμ είναι μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες και προσπαθεί να προστατέψει τους X-Men από τους Σέντινελς.

 

Η υποψήφια για Όσκαρ Έλεν Πέιτζ επιστρέφει στον κόσμο  των X-Men ως Κίτι Πράιντ, ένας ρόλος, τον οποίο υποδύθηκε για πρώτη φορά στο «X-Men:  Η τελική αναμέτρηση». Σε αυτή την ταινία η Κίτι διαθέτει ικανότητες που τις επιτρέπουν να στέλνει τη συνείδηση τους Γουλβερίν πίσω στο χρόνο με σκοπό να σώσει τους μεταλλαγμένους από τους Σέντινελς. Κατά την Πέιτζ, η Κίτι είναι ένας δυνατός θηλυκός χαρακτήρας που δεν πτοείται από τίποτα.

 

Ο νεαρός Νίκολας Χουλτ επιστρέφει ως Χανκ Μακόι / Μπιστ, πιο ευαίσθητος από ποτέ, ο οποίος αισθάνεται άβολα στο μπλε δέρμα του και ανασφαλής με τη μετάλλαξή του. Ο Χουλτ νιώθει ευγνωμοσύνη που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τον Μάκαβοϊ, τον οποίο θεωρεί έναν τέλειο ηθοποιό. «Ο Τζέιμς με βοήθησε πολύ στις σκηνές που είχαμε μαζί και έτσι κατάφερα να διευρύνω την εικόνα για αυτούς τους δύο χαρακτήρες», λέει ο Χουλτ.

 

Το μέλλον ξεκινά…

 

Στοιχεία ταινίας:


«X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος» / X-Men: Days of Future Past (3D)

 

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ

Σενάριο: Σάιμον Κίνμπεργκ

Τζέιν Γκόλντμαν

Μάθιου Βον

Παραγωγή: Σάιμον Κίνμπεργκ

Χατς Πάρκερ

Λόρεν Σούλερ Ντόνερ

Μπράιαν Σίνγκερ


Ηθοποιοί: Χιού Τζάκμαν

Ίαν Μακέλεν

Πάτρικ Στιούαρτ

Μάικλ Φασμπέντερ

Τζέιμς Μάκαβοϊ

Τζένιφερ Λόρενς

Χάλι Μπέρι

Έλεν Πέιτζ

Πίτερ Ντίνγκλεϊτζ

Νίκολας Χουλτ


Μοντάζ: Τζον Ότμαν

Φωτογραφία: Νιούτον Τόμας Σίγκελ

Σκηνικά: Τζον Μάιρ

Κοστούμια: Λουίζ Μίνγκενμπαχ

Διάρκεια: 132’

Διανομή: Odeon

 

Σχετικές ειδήσεις
Pelé: Η Ιστορία ενός Θρύλου, των Τζεφ & Μάικλ Ζίμπαλιστ
22.09.2016 15:46
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Pelé: Η Ιστορία ενός Θρύλου (Pelé: Birth of a Legend), σε σενάριο και σκηνοθεσία των Τζεφ & Μάικλ Ζίμπαλιστ.
Ο Κύριος Όβε: Η πρόταση της Σουηδίας για τα Όσκαρ 2017 και πάλι στους κινηματογράφους
21.09.2016 13:26
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡ & ΔΙΑΝΑ το Αθηναϊκό κοινό μπορεί και πάλι να απολαύσει την ταινία Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ (A Man Called Ove) του Χάνες Χολμ, λίγο πριν κερδίσει το OSCAR!
Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο, τον Ιανουάριο του 2017 στους κινηματογράφους
17.08.2016 16:01
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 26 Ιανουαρίου 2017 την ταινία Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο με την Milla Jovovich.
Μια υπέροχη ιστορία, του Alfred Zeisler ξανά στους κινηματογράφους
21.06.2016 13:38
Η ταινία του Alfred Zeisler, Μια υπέροχη ιστορία, με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Gary Grand και την ντίβα της εποχής Mary Brian, έρχεται, 80 χρόνια μετά, ξανά στους κινηματογράφους από τις 26 Ιουνίου 2016.
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους
01.04.2016 10:44
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στην 7η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον Στέλιο Μάινα στον ρόλο ενός επιχειρηματία που παίρνει τις ευθύνες στα χέρια του, θα προβληθεί και πάλι στους κινηματογράφους.