Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα δυνατά λουλούδια με τον ήλιο μέσα τους: έκθεση του Βαγγέλη Πολύζου στο Αέναον

Τα δυνατά λουλούδια με τον ήλιο μέσα τους: έκθεση του Βαγγέλη Πολύζου στο Αέναον

Η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής - κοσμήματος του Βαγγέλη Πολύζου με τον τίτλο «…Τα δυνατά λουλούδια με τον ήλιο μέσα τους» (στίχος του Οδυσσέα Ελύτη) εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Μαΐου στις  8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ.


Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα δύο γλυπτά και εβδομήντα ένα μοναδικά κοσμήματα μια επιλογή από τη δουλειά του των δύο τελευταίων ετών.


O Βαγγέλης Πολύζος ξεκίνησε από τα Τζουμέρκα (Τσόπελας ) σε ηλικία  δεκατριών χρονών ακολουθώντας τα τελευταία μπουλούκια των πετράδων της Ηπείρου. Στην Αθήνα χρειάστηκε να περάσει πρώτα από την οικοδομή για να φθάσει στο γλυπτό και το κόσμημα. Όλη αυτή η πορεία τον διαμόρφωσε σαν καλλιτέχνη και αυτό αποτυπώνεται στη δουλειά του με πολλούς τρόπους και  κυρίως με το σεβασμό και την αξία που δίνει στο υλικό του (σίδερο, μπρούτζος, ασήμι, τιτάνιο, κεχριμπάρι κ.λπ.)

 

Ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, τεχνοκριτικός - θεωρητικός τέχνης, προλογίζοντας  τον κατάλογο της  έκθεσης γράφει: «… Στη λαϊκή παράδοση όλων των λαών το αμόλυντο περιβάλλον -και πιο ειδικά ο φυτικός κόσμος - αποτελεί μια διαρκή και αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Στην περίπτωση του Πολύζου, η συνθήκη αυτή επαναλαμβάνεται, με μια διαφορά όμως: η βιωματική του συσχέτιση δεν τον οδηγεί στην πιστότερη δυνατή έκφραση της εντύπωσής του, αλλά αντίθετα, διαγράφοντας και απορρίπτοντας τυποποιημένα μέσα και χρησιμοποιημένους τρόπους, προβαίνει σε θαρραλέες αφαιρέσεις, που αναδεικνύουν τη βαθύτερη οργανική υπόσταση της φύσης. Και είναι αυτή που υπογραμμίζεται σε όλα τα έργα της έκθεσης…»


Σας περιμένουμε να απολαύσετε τον υπέροχο «κήπο» με τα μαγεμένα λουλούδια του Βαγγέλη Πολύζου που όλα μαζί αποτελούν μια τεράστια εγκατάσταση η οποία καθώς πάλλεται σε διαφορετικούς ρυθμούς σε μεταφέρει σε ανοιξιάτικα λιβάδια.

Σχετικές ειδήσεις
Επανεκκίνηση: έκθεση του Βαγγέλη Παππάς στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
21.10.2016 15:42
To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, παρουσιάζει την έκθεση του Βαγγέλη Παππά με τίτλο “Επανεκκίνηση”.
Eidomen: έκθεση του Βαγγέλη Τζερμιά στη Dépôt Αrt gallery
07.10.2016 15:50
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 20:00 έως 23:30 την έκθεση ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη Βαγγέλη Τζερμιά με τίτλο Eidomen.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Greece/China/Greece: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin στη γκαλερί Art Prisma
23.05.2016 16:51
Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά παρουσιάζει την έκθεση GREECE/CHINA/GREECE, του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίνας Κανακάκη.