Το έργο – ορόσημο της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας, Η αυλή των Θαυμάτων, δια χειρός Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη στο Θέατρο Κνωσός.

Δεκαετία του ’50. Σε μια αυλή του Βύρωνα συνυπάρχουν οι ψυχές και οι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, έχουν όμως διαφορετική προέλευση. Ο γερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του Αστά και τα παιδιά του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία. Ο Στέλιος, Αθηναίος ονειροπόλος με πολλές αδυναμίες και η γυναίκα του Όλγα γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Βούλα κι ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαϊδολογήματα με τα μαλλιοτραβήγματα. Η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της. Η Ντόρα, νέα γυναίκα ανύπαντρη που όμως δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά. Στους παραπάνω ένοικους θα προστεθεί αργότερα και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, που θα σηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της μικρής «αυλικής» κοινωνίας.

 
Συγγραφή: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης
Επιμέλεια/Οργάνωση: Βασιλική Πουλή

Ερμηνεύουν αλφαβητικά: Αδαμίδου Χαρά, Ανδρέου Χριστίνα, Αργυρίου Θεοδώρα, Βασιλακοπούλου Φανή, Γκανιάτσου Ειρήνη, Γκυρτή Σίσσυ, Διαμάντη Κωνσταντίνα, Δούσης Κίμωνας, Ελιμιανδή Καλλιόπη, Θεοφανίδου Έφη, Καμπούρης Πάνος, Καστανιάς Δημήτρης, Κουλακιώτης Βασίλης, Μαγκανά Αιμιλία, Μαγκώνη Εμμανουέλα, Μάρτιν Γιάννης, Μπομποτά Αλίκη, Ντάντουλας Διαμαντής, Παπαδοπούλου Λίλα, Πουλή Βασιλική, Σουρβίνος Νίκος, Χρυσανθοπούλου Μυρτώ.