Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Κνωσσός

Η αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Κνωσσός

Το έργο - ορόσημο της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας, Η αυλή των Θαυμάτων, δια χειρός Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη στο Θέατρο Κνωσός.


Δεκαετία του '50. Σε μια αυλή του Βύρωνα συνυπάρχουν οι ψυχές και οι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που ανήκουν στη λαϊκή τάξη, έχουν όμως διαφορετική προέλευση. Ο γερο-Ιορδάνης με τη γυναίκα του Αστά και τα παιδιά του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Η κυρά Αννετώ, χήρα με κόρη παντρεμένη στην Αγγλία. Ο Στέλιος, Αθηναίος ονειροπόλος με πολλές αδυναμίες και η γυναίκα του Όλγα γεννημένη στην προεπαναστατική Ρωσία. Η Βούλα κι ο Μπάμπης, αντρόγυνο που εναλλάσσει τα χαϊδολογήματα με τα μαλλιοτραβήγματα. Η Μαρία, γυναίκα ναυτικού που τη βασανίζει η μοναξιά της. Η Ντόρα, νέα γυναίκα ανύπαντρη που όμως δεν ξέρει τι θα πει μοναξιά. Στους παραπάνω ένοικους θα προστεθεί αργότερα και ο Στράτος, υδραυλικός στο επάγγελμα, που θα σηκώσει τρικυμία στο αισθηματικό τέλμα της μικρής «αυλικής» κοινωνίας.

 
Συγγραφή: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης
Επιμέλεια/Οργάνωση: Βασιλική Πουλή

Ερμηνεύουν αλφαβητικά: Αδαμίδου Χαρά, Ανδρέου Χριστίνα, Αργυρίου Θεοδώρα, Βασιλακοπούλου Φανή, Γκανιάτσου Ειρήνη, Γκυρτή Σίσσυ, Διαμάντη Κωνσταντίνα, Δούσης Κίμωνας, Ελιμιανδή Καλλιόπη, Θεοφανίδου Έφη, Καμπούρης Πάνος, Καστανιάς Δημήτρης, Κουλακιώτης Βασίλης, Μαγκανά Αιμιλία, Μαγκώνη Εμμανουέλα, Μάρτιν Γιάννης, Μπομποτά Αλίκη, Ντάντουλας Διαμαντής, Παπαδοπούλου Λίλα, Πουλή Βασιλική, Σουρβίνος Νίκος, Χρυσανθοπούλου Μυρτώ.

Σχετικές ειδήσεις
 Αυτός και το πανταλόνι του, του Ιάκωβου Καμπανέλλη για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Underground
02.09.2016 12:50
Στον Πολυχώρο Underground παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ένας πανηγυρικός και ένας επικήδειος, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
19.08.2016 10:16
Το 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα παρουσιάζει το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Ένας πανηγυρικός και ένα επικήδειος, με τον Βασίλη Βλάχο.
Δύο άπαιχτα έργα του Καμπανέλλη σε πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
27.07.2016 16:01
Δύο συνταρακτικά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο Κρυφός Ήλιος» (1952) και «Σιλωάμ» (1951), θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή, από τον ερχόμενο Οκτώβριο 2016, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Η Τέλεια Γυναίκα, του Ιάκωβου Μυλωνά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.05.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Μυλωνά, με τίτλο Η Τέλεια Γυναίκα.
Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια, του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται με επιτυχία στην Ακαδημία Πλάτωνος
09.03.2016 11:42
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, οι παραστάσεις του έργου "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, συνεχίζονται στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, με έναν σπουδαίο θίασο νέων ηθοποιών, από 9 Μαρτίου έως 21 Απριλίου.