Η Catch The Soap Productions και το Eightball Club υποδέχονται για τρίτη συνεχή χρονιά τους Samsara Blues Experiment, την Παρασκευή 16 Μαΐου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 17 Μαΐου στο An Club, στην Αθήνα.

Με ήδη δύο αποθεωτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και δύο εκπληκτικά LP’s/σύγχρονα genre classics, οι Samsara Blues Experiment – το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου heavy psychedelic ήχου – κάνουν το επόμενο μεγάλο τους βήμα: με τον νέο, τρίτο LP τους “Waiting For The Flood” να ανακηρύσσεται ως ο καλύτερος δίσκος της καριέρας τους από οπαδούς και κριτικούς παγκοσμίως, οι Samsara Blues Experiment έρχονται στην Ελλάδα για δύο αξέχαστες συναυλίες.

Με μια αγάπη για τις μουσικές αντιθέσεις, οι Γερμανοί Samsara Blues Experiment αψηφούν τις προσταγές της μοντέρνας rock σύνθεσης για χάριν της αυθεντικής heavy ψυχεδέλειας και δένουν την ηλεκτρική rock της Δύσης με την ανατολίτικη raga, στον απόηχο των Black Sabbath, Grand Funk και The Jimi Hendrix Experience. Με τα δύο προηγούμενα LP’s τους να έχουν κατακτήσει με άνεση την καθολική αποδοχή κοινού και μουσικού Τύπου παγκοσμίως, με εκτεταμένες περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη και ένα Live LP που αποτυπώνει την τρομακτική τους live ενέργεια στο απόλυτο, οι Samsara Blues Experiment δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες για τη συνέχεια της πορείας τους – προσδοκίες που ο νέος δίσκος τους “Waiting For The Flood” (Electric Magic Records, 2013) ξεπερνά με άνεση, ωθώντας τη μπάντα σε ένα νέο μουσικό ζενίθ.

Οι Samsara Blues Experiment, οι σημαντικότεροι ίσως πρεσβευτές του σύγχρονου heavy psych θα εμφανιστούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τη σκηνή των Eightball και An Club στις 16 και 17 Μαΐου αντίστοιχα.

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα προλογίσουν οι μοναδικοί Universe217 μαζί με τους νεοσύστατους psychedelic stoners Instant Boner, ενώ την επόμενη μέρα στην Αθήνα το έδαφος θα προετοιμάσει το psychedelic/doom σχήμα των Spacement με τις μοναδικές μακροσκελείς τους συνθέσεις.