Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ω'- μέγα…! του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας

Ω'- μέγα…! του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει το έργο του Λάκη Κουρετζή, Ω'- μέγα…! για 4 μόνο παραστάσεις στις 19, 20, 22 και 23 Μαϊου 2014.


Το έργο που αποτελεί μια αυτοσχεδιαστική παντομίμα για δυο πρόσωπα και τρεις φωνές, ξαναζωντανεύει στη σκηνή 40 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα (1974-2014).


Αναφέρεται στη ζωή του ανθρώπου την οποία προσπαθεί να συμπυκνώσει σε ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, αλλά και σε μια πανανθρώπινη φωνή (κραυγή; / επιφώνημα; / κλάμα; / διαστημικό βαθύτατα ανθρώπινο ήχο αναπνοής, ένδειξη ζωής ή προμήνυμα πόνου και θανάτου;) που εκστομίζεται σε διάφορες φάσεις της ανθρώπινης εξέλιξης και καθ’ όλη την διάρκεια του ανθρώπινου βίου. Εκφράζει πλήθος συναισθημάτων. Την αρχή και το τέλος της ζωής.


Υπαινίσσεται λειτουργίες της ανθρώπινης γλώσσας και του νοηματικού περιεχομένου των λέξεων. Λέξεις που γίνονται «εντολές», «νουθεσίες», «διδαχές», «προσταγές», «διαταγές», «απαγορεύσεις» που δέχεται ο άνθρωπος έξωθεν από διάφορες «αρχές», «εξουσίες», «κηδεμονίες» κ.α. και υπακούει σε αυτές ή κάποτε επαναστατεί στις καταστάσεις που του δημιούργησαν οι λέξεις.


Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κόντος ερμηνεύουν οι: Παντελής Τσολάκος, Κώστας Στεφόπουλος, Κατερίνα Ρόιμπα, Άγγελος  Αρβανίτης και Κάτια Μακρυκώστα.

Σκηνικά -  Κοστούμια: Δημήτρης Κόντος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Τσολάκος
Μουσική:  Α. Κυζούλης
Στην παράσταση ακούγονται επίσης συνθέσεις των: RimskyKorsakov,  Ιάννη Ξενάκη (ακούγεται η ηχογραφημένη κασέτα όπως ακούστηκε στην πρώτη παράσταση του 1974)

Σχεδιασμός  φωτισμού:  Βασιλείου Κώστας, Γιώργος Σηφάκης

Μακιγιάζ: Λυδία Στεφοπούλου

Ομάδα Πολυμέσων:  Άγγελος Δεμιράλης, Μαρία Καρατσώλη (MariKarto),Μαριλίζα Κόντου, Δημήτρης Μητράκας, Νίκος  Σολινταδάκης-Σιμορέλης

Διάρκεια: 65΄

Σχετικές ειδήσεις
Πηνελόπη Δέλτα, του Γιώργου Α. Χριστοδούλου για 3η χρονιά στο Θέατρο της Ημέρας
09.12.2016 12:45
Το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, Πηνελόπη Δέλτα, θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά, σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή στο Θέατρο της Ημέρας.
Εις το φως της ημέρας, του Kωνσταντίνου Καβάφη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
08.12.2016 14:45
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του αλεξανδρινού ποιητή Εις το φως της ημέρας. Μετά τα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου και το Κάστρο της Άρτας, ο καβαφικός λόγος πλημμυρίζει το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ) στην Αθήνα από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και για δέκα παραστάσεις.
Αποκάλυψη βόμβα, στο Θέατρο της Ημέρας
21.11.2016 12:18
Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την κωμωδία "Αποκάλυψη βόμβα" σε σκηνοθεσία Ζωής Ρηγοπούλου.
Διάφορες Επιλογές Πέτρος, του Ευθύμη Φιλίππου στο Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
24.10.2016 16:56
Το Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν παρουσιάζει το έργο του Ευθύμη Φιλίππου, με τίτλο Διάφορες Επιλογές Πέτρος.
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.