Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ω'- μέγα…! του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας

Ω'- μέγα…! του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει το έργο του Λάκη Κουρετζή, Ω'- μέγα…! για 4 μόνο παραστάσεις στις 19, 20, 22 και 23 Μαϊου 2014.


Το έργο που αποτελεί μια αυτοσχεδιαστική παντομίμα για δυο πρόσωπα και τρεις φωνές, ξαναζωντανεύει στη σκηνή 40 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα (1974-2014).


Αναφέρεται στη ζωή του ανθρώπου την οποία προσπαθεί να συμπυκνώσει σε ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, αλλά και σε μια πανανθρώπινη φωνή (κραυγή; / επιφώνημα; / κλάμα; / διαστημικό βαθύτατα ανθρώπινο ήχο αναπνοής, ένδειξη ζωής ή προμήνυμα πόνου και θανάτου;) που εκστομίζεται σε διάφορες φάσεις της ανθρώπινης εξέλιξης και καθ’ όλη την διάρκεια του ανθρώπινου βίου. Εκφράζει πλήθος συναισθημάτων. Την αρχή και το τέλος της ζωής.


Υπαινίσσεται λειτουργίες της ανθρώπινης γλώσσας και του νοηματικού περιεχομένου των λέξεων. Λέξεις που γίνονται «εντολές», «νουθεσίες», «διδαχές», «προσταγές», «διαταγές», «απαγορεύσεις» που δέχεται ο άνθρωπος έξωθεν από διάφορες «αρχές», «εξουσίες», «κηδεμονίες» κ.α. και υπακούει σε αυτές ή κάποτε επαναστατεί στις καταστάσεις που του δημιούργησαν οι λέξεις.


Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κόντος ερμηνεύουν οι: Παντελής Τσολάκος, Κώστας Στεφόπουλος, Κατερίνα Ρόιμπα, Άγγελος  Αρβανίτης και Κάτια Μακρυκώστα.

Σκηνικά -  Κοστούμια: Δημήτρης Κόντος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Τσολάκος
Μουσική:  Α. Κυζούλης
Στην παράσταση ακούγονται επίσης συνθέσεις των: RimskyKorsakov,  Ιάννη Ξενάκη (ακούγεται η ηχογραφημένη κασέτα όπως ακούστηκε στην πρώτη παράσταση του 1974)

Σχεδιασμός  φωτισμού:  Βασιλείου Κώστας, Γιώργος Σηφάκης

Μακιγιάζ: Λυδία Στεφοπούλου

Ομάδα Πολυμέσων:  Άγγελος Δεμιράλης, Μαρία Καρατσώλη (MariKarto),Μαριλίζα Κόντου, Δημήτρης Μητράκας, Νίκος  Σολινταδάκης-Σιμορέλης

Διάρκεια: 65΄

Σχετικές ειδήσεις
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.
Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας του Ερίκ Βεστφάλ στο Θέατρο της Ημέρας
27.01.2016 16:11
Μια πολυσυζητημένη παράσταση που παίχτηκε τη θεατρική περίοδο 2012-13, επιστρέφει από 18 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο της Ημέρας.
Τρεις ψηλές γυναίκες, του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο της Ημέρας
20.01.2016 14:49
Το Θέατρο της Ημέρας φιλοξενεί την ομάδα «Ν.ΕΛ.Ε.ΑΝΑ» που παρουσιάζει το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ, «Τρεις ψηλές γυναίκες» (Three tall women) σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στις 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου 2016.
Μια Αγία εν Αναμονή, του Λάκη Φουρουκλά και της Άννας Κουρουπού στο Black Box
31.12.2015 17:06
Το Black Box παρουσιάζει το έργο του Λάκη Φουρουκλά και της Άννας Κουρουπού, με τίτλο Μια Αγία εν Αναμονή.
Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις, του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Θέατρο Άλμα
22.10.2015 13:16
Η Εταιρεία Θεάτρου Ασύμβατο παρουσιάζει στο Θέατρο Άλμα το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν, "Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις".