Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

blank 8 στο Beton 7

blank 8 στο Beton 7

8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του Johann Sebastian Bach από τον Μιχάλη Χόιπελ ντυμένα με κίνηση από την Αγγελική Tρομπούκη στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7.


8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του Johann Sebastian Bach αποτελούν 8 λευκούς καμβάδες πάνω στους οποίους οι δυο καλλιτέχνες δημιουργούν εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ τους και τη σχέση μεταξύ των τεχνών που εκπροσωπούν. Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτής της μουσικής, που υπάρχει ήδη για 300 χρόνια, και του κινητικού αυτοσχεδιασμού, που δημιουργείται επί σκηνής, οδηγεί ξανά και ξανά σε άγνωστα μονοπάτια. Η κίνηση δεν βασίζεται απλά στην μουσική , αλλά και την επηρεάζει άμεσα αποκαλύπτοντας κάθε φορά μια νέα, μοναδική, ελεύθερη και ουσιαστικά αυτοσχεδιαστική ερμηνεία.


H Αγγελική Τρομπούκη σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης απ' όπου αποφοίτησε το 2009 με ''Άριστα'', επίσης ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργασθεί με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στο χώρο του χορού ( Κωνσταντίνος Ρήγος ''Οκτάνα'', Σοφία Σπυράτου, Ηellenic Dance Company, Kunst-stoff, Linga dance company, RootlessRoot). Στο θέατρο έχει εργασθεί, κυριώς στο αρχαίο δράμα (Όρνιθες - Σωτήρης Χατζάκης, Λυσιστράτη - Γιάννης Κακλέας , Τραχίνιες - Θωμάς Μοσχόπουλος). Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες στο Εθνικό θέατρο, με τον Γιάννη Κακλέα, για το ανέβασμα των Βατράχων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης τα τελευταία χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό σε ενήλικες και σε παιδιά.


Ο Μιχάλης Χόιπελ είναι ένας από τούς σημαντικότερους έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Έχει μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και πυκνή δραστηριότητα, τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και ως σολίστ, συμπράττοντας με σημαντικές ορχήστρες και μαέστρους. Έχει σήμερα ως ορμητήριο το Αμβούργο, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές μετά την απόκτηση του διπλώματος του στο Πανεπιστήμιο Μουσικης και Θεάτρου του Ανοβέρου. Διεθνούς φήμης καθηγητές όπως οι Arto Noras, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, David Geringas, Bernard Greenhouse και Tilmann Wick βοήθησαν να διαμορφώσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα. Εμφανίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση και του ιδρύματος Alfred Toepfer. Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler στην Ρώμη.

Σχετικές ειδήσεις
Kurtág για τον Kurtág, με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο Beton 7
15.02.2017 10:08
Το Beton 7 μας προσκαλεί στη συναυλία Kurtág για τον Kurtág, με τον πιανίστα Γιώργο Κωνσταντίνου να ερμηνεύει μικρά κομμάτια για σόλο πιάνο και ηχογραφημένη μουσική.
Οι Blues fathers and the Swingers στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
27.12.2016 16:18
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Νύχτες Κλασικής Μουσικής για 2η χρονιά στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.09.2016 12:44
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».