Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Περπατώ εις την πόλη όταν ο λύκος δεν είναι εδώ…: έκθεση στο Λέξη - Λόγος

Περπατώ εις την πόλη όταν ο λύκος δεν είναι εδώ…: έκθεση στο Λέξη - Λόγος

Ο χώρος Λέξη - Λόγος στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και φωτογραφίας, με τίτλο Περπατώ εις την πόλη όταν ο λύκος δεν είναι εδώ…


Ματιές κρυφές και φανερές μέσα στην πόλη …  ματιές μέσα από τον «φακό» της ψυχής μιας ζωγράφου, ενός σκιτσογράφου και ενός φωτογράφου. Όταν οι άνθρωποι της πόλης εργάζονται, παρακολουθούν τηλεόραση ή κοιμούνται οι τρεις δημιουργοί ψηλαφούν ο καθένας με την τέχνη του την πόλη.


Ζωγραφική

Η Ζάννα Αρτέμη ρίχνει χρώμα στην πόλη και τη μεταμορφώνει σε παραμυθένια… ανοίγει δρόμους στον ουρανό με ανεμόσκαλες, πετάει πολύχρωμους χαρταετούς, λατρεύει τα κόκκινα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα… θαυμάζει το ηλιοβασίλεμα από μια ταράτσα…  

Σκίτσο

Ο Μανώλης Ζουλάκης «χάνεται» σκιτσογραφώντας τα πρόσωπα των ανθρώπων, διεισδύει μέσα τους και αποτυπώνει την αίσθηση της πόλης πάνω τους… άλλοτε σκυθρωπά, άλλοτε  απορημένα και μερικές φορές έκπληκτα προς αναζήτηση μιας λύσης…

Φωτογραφία

Ο Παναγιώτης Ζουλάκης εστιάζει στα αντικείμενα που είναι «σπαρμένα» ή στέκουν ξεχασμένα σε διάφορα σημεία της πόλης και κουβαλούν μια ιστορία ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν μια αίσθηση νοσταλγίας και παιδικής αθωότητας στο μάτι που τα κοιτά…

Σχετικές ειδήσεις
Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη: ομαδική έκθεση στις Εικαστικές Αναζητήσεις
13.01.2017 15:33
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.