Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Πενθεσίλεια: θεατρικό αναλόγιο στη Διέλευση

Πενθεσίλεια: θεατρικό αναλόγιο στη Διέλευση

Ο πολυχώρος πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στις 21:00, το θεατρικό αναλόγιο Πενθεσίλεια.


«Πυρπολημένη; ΕΓΩ; Ξεχυθείτε στις ανοιχτές κοιλάδες! Πάρτε τη φλόγα μου και κάψτε κάθε σημάδι που φανερώνει πως πήρα σε αυτόν τον κόσμο ΑΝΑΣΑ! Θα χτυπηθούμε με τον εχθρό! Σαν καταιγίδα θα πέσουμε πάνω τους να τους ζαλίσουμε με τον πόθο μας. Με τον πόθο μας, ναι. Και νικηφόρα χαμόγελα θα σκορπίσουμε στους ανέμους! Ταραγμένη και άγρια, ακράτητη και γενναία, θα επιτεθούμε σε εκείνους που τόλμησαν να κοιτάξουν τη γεμισμένη μου φαρέτρα. Και θα πάρουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ, και ΟΠΛΑ θα κάνουμε τις ανόητες λέξεις τους. Αχιλλέα μου! Η πανοπλία... ΚΟΜΜΑΤΙΑ... η καρδιά μου... κοιτάξτε την! Το δέρμα μου πια δε το νιώθω. Σαν να με σβήνει κάποιος σιγά - σιγά... Από το χαρτί... τις εικόνες... Να σκαλίσουμε τον εχθρό ως τα βάθη. Να τον λεηλατήσουμε πριν προλάβει... ΕΚΕΙΝΟΣ. Μέσα στην άβυσσο να τους ρίξουμε. Να τιναχτούμε μπροστά τους, σαν ύαινες, σαν λιοντάρια! Τι σκόνη... Σύννεφα από... λυσσασμένη στοργή... Να ρουφήξουμε τους ανέμους!  Όλα δικά μας κι απόψε. Τα δόρατα, τα κράνη! Τα άλογα μας! Κρυφτείτε! Αήττητη! Και ο θρίαμβος στη πόρτα. Και οι καλπασμοί κι αυτοί δικοί μας! Ποια σκόνη; Ποιο αίμα; Ποιες πομπές; Το δικό μου το αίμα...! Η Πενθεσίλεια πλησιάζει!»


Συντελεστές:
Κείμενο και σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκη Ράπτη
Διαβάζουν: Νίκη Ράπτη, Αννίτα Αδάμου   

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Πολυχώρος Vault: Το πρόγραμμα της σεζόν 2016-2017
15.11.2016 17:30
Είκοσι παραστάσεις και δύο μεγάλα project (1 θεατρικό και 1 μουσικό) περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα ο πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS. Έξι παραστάσεις που ξεχώρισαν, από κοινό και κριτικούς, την περασμένη σεζόν και δεκατέσσερις νέες παραγωγές. Δώδεκα σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους τη φετινή θεατρική χρονιά στις δύο σκηνές του Πολυχώρου.
Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις
08.11.2016 10:36
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται η παράσταση «Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη», ένα ταξίδι που συνδυάζει ζωντανή μουσική και παντομίμα το Σάββατο 12 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»: Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2016-2017
14.09.2016 13:28
Για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιαστούν τέσσερα θεατρικά έργα.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.