Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι πέντε Μαρίες, στο Θέατρο Φούρνος

Οι πέντε Μαρίες, στο Θέατρο Φούρνος

Ο Μιχάλης Τόμπλερ με τους Ηχώ ν Ηχώ παρουσιάζουν τα στάδια του πένθους, σε μία μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο Οι πέντε Μαρίες, για 5 «πένθιμες» βραδιές από την Τετάρτη 28 Μαΐου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου 2013.


Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’80, του 1880. Κάποιοι συνθέτες αποτυπώνουν στο χαρτί μικρές μουσικές σκέψεις και συναισθήματα. Μινιατούρες πένθους. Αυτές θα μας οδηγήσουν να ξεδιπλώσουμε το πένθος με μικρές ιστορίες, χορό και τραγούδι. Το 2014, περίπου 100 χρόνια μετά των θάνατο αυτών των συνθετών, το πένθος είναι το ίδιο και αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο.


Το 1969 η Elisabeth Kubler-Ross στο Death and Dying περιέγραψε με ακρίβεια το πένθος και τα στάδιά του.


Οι 5 Μαρίες ξαναπεριγράφουν με άλλη ακρίβεια αυτά τα 5 στάδια, σε μια δοκιμή για 8 μουσικούς, 2 ηθοποιούς, 1 τροβαδούρο, αφήγηση και χορευτική απεικόνιση.


Τα 5 στάδια λοιπόν είναι…

 
Συντελεστές:
 
Στους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ παίζουν οι:
(κατά σειρά παλαιότητας και ουχί ηλικίας)
 
Μιχάλης Τόμπλερ: Guitar
Κώστας Παπάς: Percussion
Κατερίνα Δρούγου: Hand chimes
Καλλιόπη Τρούγκα: Hand chimes
Δέσποινα Ευθυμίου: Hand chimes
Σίση Μπαρακάρη: Cello
Φανή Γεβετζή: Bass metalphone
Κατερίνα Μπουφέα: Flute
 
Στις Μαρίες οι: Ευφροσύνη Κόκκορη και Ειρήνη Ιωάννου
Χορεύει η: Γλυκερία Τζώρτζη
Τροβαδούρος ο: Παναγής Καλοσγούρος
Χορογραφίες και σκηνοθετική επιμέλεια: Ολύβια Θανάσουλα
Ιδέες και σύμπραξη: Ευφροσύνη Κόκκορη
Μουσική , στίχοι, διασκευές, ενορχηστρώσεις και κείμενα: Μιχάλης Τόμπλερ

Σχετικές ειδήσεις
Folies de cabaret: Μουσική παράσταση στον Αυλητή Art
21.12.2016 15:47
Πέντε βραδιές μουσικού θεάτρου με μελωδίες από τα πιο γνωστά μιούζικαλ θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του cabaret, από την ποτοαπαγόρευση μέχρι τα φημισμένα night clubs και τις λαμπερές βραδιές τζαζ του Μεσοπολέμου.
Ίου - Το τραγούδι της νύχτας, του Χάρη Βεκρή στο Θέατρο Απόλλων
02.06.2016 15:19
Η μουσικοχορευτική παράσταση Ίου - Το τραγούδι της νύχτας του Χάρη Βεκρή, έρχεται στο Θέατρο Απόλλων στις 14 και 15 Ιουνίου 2016, από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Κέντρου Χορού Ακροποδητί.
Adagio: Πέντε ξεχωριστές βραδιές με Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
15.04.2016 14:23
Το Πάσχα πλησιάζει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει προγραμματίσει στο πλαίσιο του κύκλου Adagio, πέντε ξεχωριστές βραδιές για την Εβδομάδα των Θείων Παθών και του Πάσχα – μέρες που αποκτούν βαθύτερο νόημα με το βλέμμα όλων στραμμένο στο προσφυγικό δράμα. Μέρες κατάνυξης, περισυλλογής και ανάτασης, μέρες υψηλής έμπνευσης για τους δημιουργούς.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.
Το ημερολόγιο: μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.03.2016 16:48
Η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού μετά απο μια τριλογία παραστάσεων που είχαν κοινό άξονα και ήταν αφιερωμένες στην Ελληνική Γαστρονομία (Τον χορό να νοστιμίσω), στο Ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι (Όχι παίζουμε...) ,στον αυτοσχεδιασμό όπως εκφράζεται μέσα απο διάφορες πτυχές της ζωής (Αυτοσχεδιά-ζω), έρχεται και φέτος στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαϊου 2016 και ώρα 21:00 με μια νέα μουσικοχορευτική πρόταση, με τίτλο «Το Ημερολόγιο».