Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Νοταρά με τίτλο, Μια συγγνώμη για την Εύα, που προβάλλει αριστοτεχνικά τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης και την απενοχοποίηση της γυναίκας.

Η εξηνταπεντάχρονη ψυχίατρος Νικολέτα Δαβρή αναπολεί τη ζωή της… Το ταξίδι της στο παρελθόν ξεκινάει τη δεκαετία του ’60, όταν σε ηλικία δεκαεπτά ετών ζει τον πρώτο της έρωτα με τον Σταύρο Σιδέρη, γιο πλούσιας οικογένειας, στη διάρκεια των διακοπών της στη Λευκάδα. Τι θα συμβεί όταν κάμποσα χρόνια μετά μια απρόσμενη εγκυμοσύνη θα συγκλονίσει τη σχέση τους λίγο πριν από την απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου της; Ο έρωτάς τους θα πρέπει να μετρήσει τις αντοχές του. Πώς θα αντιδράσει ο αμείλικτος Ιάσονας Σιδέρης, πατέρας του Σταύρου, στον γάμο του γιου του με μια κοπέλα κατώτερης κοινωνικής τάξης; Πού θα οδηγηθεί η Νικολέτα; Πώς θα θωρακίσει συναισθηματικά την ψυχή της;

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 μια μοιραία συνάντηση θα ταράξει ξανά τη ζωή της Νικολέτας. Ποια είναι η μυστηριώδης Εύα; Πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει η εκδίκηση; Και πώς θα μπορέσει η Νικολέτα να βρει τη λύτρωση που αναζητά χρόνια;

Με πολυπρόσωπη αφήγηση που εξελίσσεται σε δύο επίπεδα και διαρκείς αναδρομές σε παρόν και παρελθόν, αποδίδοντας -παράλληλα με τη ζωή των ηρώων- την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, η συγγραφέας συνθέτει ένα δυνατό μυθιστόρημα που θα συγκλονίσει.

Η Ιωάννα Νοταρά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και έχει έναν γιο. Αποφοίτησε από το Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης και μιλάει γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνη πωλήσεων σε γνωστό ελβετικό οίκο κοσμημάτων και ρολογιών. Το 2009 παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της Χαμένες αγάπες και Στη σκιά του πάθους.