Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Στων τραγουδιών τη γύρη: μουσική βραδιά στη Διέλευση

Στων τραγουδιών τη γύρη: μουσική βραδιά στη Διέλευση

Ο Λάζαρος Σαµαράς και η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, µας ταξιδεύουν “Στων τραγουδιών τη γύρη”, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.


Μια μουσική πρόταση που περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια Eλλήνων δημιουργών - συνεργατών τους, από την διαχρονική ελληνική σκηνή . Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια και ορχηστρικά από τις δισκογραφίες τους, αλλά και κάποιες ξενόγλωσσες μουσικές εκπλήξεις.


Συντελεστές
Τραγούδι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Ακορντεόν - Επιμέλεια: Λάζαρος Σαμαράς

Διάρκεια: 2 ώρες


Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου έχει πραγματοποιήσει δισκογραφικές και επί σκηνής συνεργασίες με πολλούς εξαίρετους καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Κηπουργός, ο Νίκος Αντύπας, ο Andy Irvine και πολλοί άλλοι. Έχει ασχοληθεί με διάφορα ήδη μουσικής, τόσο ελληνόφωνα όσο και ξενόγλωσσα, και τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται με παραδοσιακές μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου (Σκωτσέζικα, Ιρλανδικά, Φλαμανδικά, Ιταλικά και φυσικά ελληνικά και σμυρναίικα παραδοσιακά τραγούδια). Τα τελευταία 2 χρόνια ταξιδεύει με τη μουσική σε όλον τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ισπανία, Γαλλία, Φιλανδία, Σουηδία, Αίγυπτο, Τουρκία) και έχει παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού, με κορυφαία τα Branswick Festival και National Folk Festival , στην Αυστραλία, το 1013.

Ο Λάζαρος Σαμαράς είναι 15 και πλέον χρόνια ενεργός μουσικός, (Πιάνο - Ακορντεόν) στην λαϊκή – διαχρονική Ελληνική μουσική σκηνή, σε πολλά μέρη της Ελλάδας και συνεργάτης με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Επίσης έχει συμμετάσχει και σε δισκογραφικές τους δουλειές. Από το 2010 μέχρι τώρα έχει κάνει παράλληλα και την επίσημη παρουσία του ως δημιουργός-τραγουδοποιός με τρεις δισκογραφικές δουλειές 2010 με το CD «Nasmos» οργανικά θέματα του ιδίου που τα έχει αποδώσει με ένα ακορντεόν, 2012 το maxi single Σταγόνες με πέντε τραγούδια σε στίχους και μουσική του, που τα τραγουδούν οι: Παντελής Θεοχαρίδης - Ανδριάνα Μπάμπαλη - Μαρία Σπυροπούλου - Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, το 2013 το maxi single Το βαλς του Απρίλη σε μουσική του και στίχους Σοφίας Καραχάλιου, όπου τραγουδούν οι: Ελένη Δήμου - Φωτεινή Βελεσιώτου -Κώστας Μάντζιος - Ειρήνη Χαρίδου.

Σχετικές ειδήσεις
Λοξή γραμμή, μουσική παράσταση σε 3 μέρη με τη Δανάη Παναγιωτοπούλου στο ΚΕΤ
07.12.2016 11:46
Η Δανάη Παναγιωτοπούλου παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, για πρώτη φορά έναν καινούριο κύκλο τραγουδιών με τίτλο Εφτά παιδικά τραγούδια για το μικρό εμφύλιο, γραμμένα την τελευταία τριετία.
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον (Αλλαγή χώρου)
28.11.2016 16:41
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Ο Ηλίας Μαρούδας live στο Passport Art
21.04.2016 16:08
Ο Ηλίας Μαρούδας, ένα μήνα μετά την υπέροχη βραδιά του Μαρτίου, επιστρέφει στην σκηνή του PassPort ART, με την μουσική παράσταση "ΣΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟ ΒΥΘΟ", με τραγούδια και συνθέτες που στιγμάτισαν την ελληνική μουσική στο πέρασμα των χρόνων.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.