Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Δάφνης Καλογεροπούλου με τίτλο Κοίταξέ με να δω ποια είμαι.


Πέντε άνθρωποι, που ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει τον δικό του γολγοθά, σμίγουν για να πορευτούν μαζί στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Στην ομάδα που σχηματίζεται, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται δύο γοητευτικές γυναίκες οι οποίες αρχικά αντιπαθούν έντονα η μία την άλλη και συμπεριφέρονται ανταγωνιστικά. Ωστόσο, σ’ ένα συναρπαστικό γαϊτανάκι ανατροπών, η μεταξύ τους αντιπάθεια θα μεταστραφεί. Θα αναπτυχθούν συναισθήματα που οι δύο γυναίκες δεν έχουν νιώσει στο παρελθόν. Άραγε θα μπορέσουν να φτάσουν στη συνειδητοποίηση και στην αποδοχή των συναισθημάτων τους;

Ένα ρομαντικό όσο και διεισδυτικό μυθιστόρημα που εξερευνά τις λεπτές εκφάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού και τις αποχρώσεις που αυτές αποκτούν στο πλαίσιο της ομαδικής ψυχοθεραπείας.

 

Η Δάφνη Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Αγίας Παρασκευής. Σπούδασε τραγούδι, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τα πρώτα τρία χρόνια της Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μουσικές σπουδές στη Βοστόνη με υποτροφία από το πανεπιστήμιο Berklee, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, μια και το ενδιαφέρον της γρήγορα τράβηξε η ψυχοθεραπεία. Επέστρεψε στην Ελλάδα, σπούδασε ψυχολογία στο Deree, απ’ όπου και αποφοίτησε με «άριστα».

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Εμπιστεύσου, ένα εγχειρίδιο συμβουλευτικής ψυχολογίας, δημοσιεύθηκε το 2007 από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος. Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτης-Διάττων η συλλογή διηγημάτων της Απεικάσματα, τα οποία είχαν προηγουμένως δημοσιευθεί στην εφημερίδα Περισκόπηση. Το 2011 εκδόθηκε Το φαινόμενο της ψυχαλούδας, ένα μυθιστόρημα φαντασίας, από τις εκδόσεις Cosmoware. Την ίδια χρονιά συμμετείχε με μια έρευνα κοινωνικής ψυχολογίας στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας, που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Έχει πάρει τρία πανελλήνια βραβεία και μια ειδική διάκριση στον τομέα της τέχνης (1999, 2000, 2001, 2002), καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Κοραλίας Κροκοδείλου (2002, ACG). Το παρόν μυθιστόρημα αποτελεί το τέταρτο βιβλίο της.