Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Δ' Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης». Ανθολογία διηγήματος –Συλλογικό

Δ' Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης». Ανθολογία διηγήματος –Συλλογικό

Από τις εκδόσεις Καστανιώτης κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο με τίτλο Δ' Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Αντώνης Σαμαράκης». Ανθολογία διηγήματος.

 

Ο Καλλικρατικός Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, που προέκυψε από τη συνένωση των Δήμων Πλαστήρα και Νεβρόπολης Αγράφων, θεωρεί υψίστης σημασίας τη συνέχιση του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Αντώνης Σαμαράκης», που διοργανώνεται αφενός για να τιμήσει τη μνήμη του συγγραφέα (του οποίου η καταγωγή είναι από το Μορφοβούνι) και αφετέρου για να δώσει τη δυνατότητα σε νέους συγγραφείς να αναδειχθούν στο κοινό των ελληνικών γραμμάτων. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τον Δ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, ο οποίος τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΚΕΔΕ.

Η οργανωτική επιτροπή αναδιαμόρφωσε ορισμένα δεδομένα, όπως το όριο ηλικίας των διαγωνισθέντων, διατηρώντας παράλληλα τα χρηματικά βραβεία για τους τρεις πρώτους διακριθέντες.

Στον Δ΄Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 418 συγγραφείς από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική. Τα βραβευθέντα και διακριθέντα διηγήματα δημοσιεύονται στην ανθολογία αυτή.

Σχετικές ειδήσεις
Σπύρος Παπαλουκάς - Συλλογικό
01.02.2017 11:45
Από τις εκδόσεις ΜΙΕΤ/ΑΣΚΤ κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο, Σπύρος Παπαλουκάς. Ο Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας στην Άμφισσα. Αγιογραφίες, σχέδια, ανθίβολα. 1927-1931.
 Ανθολογία κινεζικής ποίησης - Συλλογικό
20.01.2017 10:34
Από τις εκδόσεις Printa-Ροές κυκλοφορεί το βιβλίο, Ανθολογία κινεζικής ποίησης σε μετάφραση Γ. Λειβαδά και επιμέλεια Παυλίνας Παμπούδη.
Νύφες - Συλλογικό
05.01.2017 10:59
Από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο Νύφες.
Amour, Ερωτική ανθολογία - Συλλογικό
07.04.2016 13:05
Από τις εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Amour, Ερωτική ανθολογία με κείμενα των Αββάς Πρεβό, Δουμάς, Ζολά, Καζανόβα, Κρεμπιγιόν, Μπαλζάκ, Μωπασσάν, Ντιντερό, Ντε Νερβάλ, Ντε Σαντ, Σταντάλ, Φλωμπέρ.
Και με τον ήχον των για μια στιγμή επιστρέφουν... - Συλλογικό
10.03.2016 11:45
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, "Και με τον ήχον των για μια στιγμή επιστρέφουν…". Η ελληνική ποίηση στον εικοστό αιώνα: Επίτομη ανθολογία σε επιμέλεια των Δώρας Μέντη και Ευριπίδη Γαραντούδη.