Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακές στην Τεχνόπολη: Η τελευταία Κυριακή του προγράμματος

Κυριακές στην Τεχνόπολη: Η τελευταία Κυριακή του προγράμματος

Το πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για μικρούς και μεγάλους «Κυριακές στην Τεχνόπολη με δράσεις για όλους» που εγκαινίασε η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 20 Οκτωβρίου 2013 κλείνει τον πρώτο κύκλο του την Κυριακή 18 Μαΐου έχοντας φιλοξενήσει συνολικά πάνω από 2.500 άτομα.


Το πρόγραμμα θα συνδυαστεί με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα είναι ελεύθερη ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους.


Στις 12.00, ο χώρος δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» παρουσιάζει το θεατρικό παιχνίδι με τίτλο «Η Αθήνα τότε και τώρα! Μια φωτογραφία πολλές ιστορίες!» για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και σας περιμένει για πολύ παιχνίδι με χρώματα και μουσικές.


Λίγα λόγια για τις δράσεις

Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Η επίσκεψη στο χώρο του Μουσείου δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει ή να θυμηθεί μια παλαιά μορφή ενέργειας που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το 19ο αιώνα, να περιηγηθεί σε χώρους και μηχανήματα που δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό για περίπου 30 χρόνια και να ανακαλύψει ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας του 19ου αιώνα, σε ένα από τα λίγα σωζόμενα και επισκέψιμα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.  


«Η Αθήνα τότε και τώρα! Μια φωτογραφία πολλές ιστορίες!» από τις «Μικρές Ιστορίες»

Πως ζούσαν οι άνθρωποι στην παλιά Αθήνα; Πως ήταν τα σπίτια τους; Με ποια παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά; Πως μπορούμε να δώσουμε χρώμα σε μια παλιά φωτογραφία και να ενώσουμε το παλιό με το καινούργιο;

Δεκάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν επαγγέλματα, κτίρια, αντικείμενα και παιχνίδια της παλιάς Αθήνας γίνονται η αφορμή για θεατρικό παιχνίδι που έχει στόχο να μας γνωρίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Γονείς και παιδιά παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια, γνωρίζουν τα παλιά επαγγέλματα και δημιουργούν τις δικές τους συνθέσεις με μεικτές τεχνικές για να χρωματίσουν την πόλη τους!


Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:

11.00 – 12.00 - Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)
12.00 – 13.00 - Θεατρικό παιχνίδι «Η Αθήνα τότε και τώρα! Μια φωτογραφία πολλές ιστορίες!» από τις Μικρές Ιστορίες («Κεντρική Αυλή»)
13.00 – 14.00 - Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)


Στο καφέ της Τεχνόπολης θα υπάρχουν προσαρμοσμένα μενού ενώ στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα είδη με έκπτωση 20%.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακές στην Τεχνόπολη με αφορμή την έκθεση GR80s!
10.02.2017 11:41
Η επόμενη Κυριακή στην Τεχνόπολη έρχεται στις 19 Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στη δεκαετία του Ογδόντα.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή για το Περιβάλλον
06.10.2016 10:46
Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη, η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, επιστρέφουν δυναμικά, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων αφιερωμένων στο περιβάλλον.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι!
14.06.2016 11:24
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη, με μια δημιουργική Κυριακή για μικρούς και μεγάλους.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή αφιερωμένη στη Μουσική
18.05.2016 15:53
Η επόμενη Κυριακή στην Τεχνόπολη έρχεται στις 29 Μαΐου, στο πλαίσιο του 16th Athens Technopolis Jazz Festival (25-29 Μαΐου), γεμάτη μουσικές jazz και όχι μόνο...
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
17.05.2016 14:31
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.