Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πραξικόπημα, στο Θέατρο Σοφούλη

Πραξικόπημα, στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Πραξικόπημα, μια σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κωμωδία , για λίγες παραστάσεις από τις 16 Μαϊου 2014.


Πιστεύετε πως υπάρχει δημοκρατία;
Έχετε κρεατάκια;
Κοιμάστε μπρούμυτα;
Πιστεύετε πως η ψήφος σας πιάνει τόπο;
Είστε ματιαγμένοι;
Έχετε τριχόπτωση;
Υπάρχει εξήγηση.
Είστε όλοι ψεκασμένοι.
 

Ελλάδα 2014. Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο κακός ψεκάζει τους πάντες με μια φόρμουλα που αποβλακώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει σωτηρία. Κάπου όμως, ανάμεσά σας, ζουν δύο σούπερ-ήρωες που ήρθαν για να σώσουν τον κόσμο.
 
Ποτέ άλλοτε ένα πραξικόπημα δεν φάνταζε ως η μοναδική λύση.
 
Το Πραξικόπημα είναι μια σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κωμωδία εμπνευσμένη από την προσωπικότητα του Νεοέλληνα και τη διάσπαση προσοχής που τον διακατέχει.
 

Κείμενο: Μιχάλης Δαρνάκης & Μαρία Λαφτσίδου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μαυρίδης
Παίζουν: Μαρία Λαφτσίδου, Έστερ Σερεμέτη Αζάρια, Μιχάλης Δαρνάκης
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Βοηθός σκηνογράφου: Μαριαλένα Χρυσογονίδου
Φωτογραφία: Ειρήνη Λογγινίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Λιάγκας
Μακιγιάζ: Λήδα Αντωνιάδου

Σχετικές ειδήσεις
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεϋντώ στο Θέατρο Σοφούλη
14.04.2016 17:02
Ο θεατρικός οργανισμός “Omerta” παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, Ράφτης Κυριών, στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, για τρεις μόνο παραστάσεις!
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.