Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Chris Hawtin και Φίλιππος Τσιτσόπουλος: κοινή έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery

Chris Hawtin και Φίλιππος Τσιτσόπουλος: κοινή έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει τη πρώτη έκθεση/ διάλογο ανάμεσα στους καλλιτέχνες Chris Hawtin και Φίλιππο Τσιτσόπουλο. Η έκθεση ξεκινά τη Δευτέρα 12 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου 2014.


Το έργο του Chris Hawtin, ζωγραφική, γλυπτική και σχέδιο, χαρακτηρίζεται από μία ξεχωριστή, προσωπική γραφή, όπου η Επιστημονική Φαντασία συναντά την Ολλανδική Σχολή του 17ου αιώνα και ο Σουρεαλισμός τον Φωβισμό και τον Εξπρεσιονισμό. Αντιστοίχως, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα στις μοναδικές του συνθέσεις, όπου τεχνολογία και παραδοσιακές ζωγραφικές τεχνικές, φανταστικά τέρατα, μηχανικά εξαρτήματα και η υπόνοια της ανθρώπινης παρουσίας συνυπάρχουν αρμονικά. Η στατική σύνθεση , όπου ανθρώπινη παρουσία και κίνηση υπονοούνται, γίνεται ο χώρος όπου παραίσθηση και πραγματικότητα συμπλέκονται.


Το έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, ένα μοναδικό σύστημα εικόνων και εννοιών, πραγματεύεται ιδέες όπως η αλήθεια, η αναπαράσταση και η ανθρώπινη ψυχή. Η δυστυχία του έρωτα, η συνειδητότητα της μοίρας που δε μπορεί κανείς  να αποφύγει, η φύση και η τραγωδία είναι έννοιες παρούσες στις φωτογραφίες, τις video εγκαταστάσεις και τις performances του καλλιτέχνη. Το θέατρο στο έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, αποτελεί το όχημα για τη μελέτη του μη ορατού, όπου οι μάσκες, τα ψέματα, η ακαμψία και το κενό αντικαθίστανται από την κατανόηση της ύπαρξης, την απόλυτη Αλήθεια  όπου οι αισθήσεις ελευθερώνονται και το μη ορατό γίνεται θεατό. 

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
14.06.2016 09:55
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.