Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ίσαλος γραμμή - Land Graffitis: έκθεση στη γκαλερί Ποντοπόρος

Ίσαλος γραμμή - Land Graffitis: έκθεση στη γκαλερί Ποντοπόρος

Τρείς street artists αποφάσισαν να αφήσουν το αστικό περιβάλλον της Αθήνας και να στήσουν μια δημιουργική και παραγωγική καβάντζα σε μια παραλία της Πάρου. Η gallery Pontoporos της Νάουσας θα φιλοξενήσει το αποτέλεσμα των έργων τους από τις 13 Ιουνίου.


Η έκθεση ΙΣΑΛΟΣ θα συγκεντρώσει την ζωγραφική, τις προσωρινές εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και αντικείμενα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης τους. Με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για το ελεύθερο camping οι CacaoRocks, This is Opium και Theopsy συλλέγουν κάθε λογής αντικείμενα που ανακαλύπτουν εξερευνώντας τα νησιά και τα χρησιμοποιούν ως υλικό στην δημιουργική τους διεργασία.


"O όρος της Spontaneous Land Art (μια αυθόρμητη Land Art) γεννιέται απ΄ την ανάγκη παρέμβασης νέων εξωτερικών επιφανειών και τη χρήση ενός καμβά δημιουργίας εναλακτικού από τους τοίχους της πόλης. Η συνολική ενσωμάτωση του έργου μας σε ένα πλαίσιο ήταν η αρχική ανησυχία μας. Αλλά σε αντίθεση με την πόλη, η κατάδυση στη φύση όπου όλα μοιάζουν ήδη στη θέση τους και την ίδια στιγμή τόσο όμορφα είναι μία συνεχής πρόκληση για εκτίμηση και σεβασμό" αναφέρει ο καλλιτέχνης Theopsy. “Θελουμε να δώσουμε την αίσθηση μιας λιγότερο γραμιικής άποψης της φύσης, που βιώσαμε ταξιδεύοντας στο ελληνικό αρχιπέλαγος”, λέει ο Cacao.


Υλικά όπως πηλός, ξύλα απο την παραλία, εργαλεία ψαράδων, φυσικές χρωστικές ουσίες, ασβέστης και ό,τι συναντάνε χρησιμοποιούνται από τους καλλιτέχνες για τη δημιουργία αντικειμένων, τοπόσημων και πινάκων ζωγραφικής. Έντονα επηρεασμένοι από την παραδοσιακή Land Art και την εφήμερη αρχιτεκτονική του ελεύθερου κάμπινγκ, οι καλλιτέχνες θέλησαν να γιορτάσουν "τους αλιείς, τον πρωτο-Κυκλαδικό πολιτισμό, αυτά που ξεβράστηκαν από τη θάλασσα, τον Νταλί και την Gala" λέει ο Opium.


Οι τρεις καλλιτέχνες συναντήθηκαν, ενώ συμμετέχουν στο αφιέρωμα της αθηναϊκής Graffiti στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου στην Αθήνα. Το δέσιμο μεταξύ τους ήταν άμεσο και αποφασίσαν να μοιραστούνε αυτο το έργο μέσα απο το οποίο αντανακλάται το κοινό τους όραμα.


Σχετικά με τον τίτλο: Μιλούσαμε για ψυχεδελικά οράματα που δέν άπτονται των αισθήσεων, όταν συνειδητοποιήσαμε οτι και οι τρείς μας ήμασταν στην πραγματικότητα απόλυτα γοητευμένοι απο την ευθύτητα της γραμμής του ορίζοντα.


Η έκθεση στη Pontoporos θα αποτελέσει το σημείο έναρξης μια σειράς land graffiti στα νησιά του αιγαίου όλο το καλοκαίρι. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα έργα των καλλιτεχνών και να εξερευνήσουν το νησί σαν να αναζητούν τον κρυμμένο θησαυρό.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Η μαύρη γραμμή, έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Πινακοθήκη Λέφα
20.12.2016 13:45
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Λασιθιωτάκη με τίτλο «Η Μαύρη Γραμμή».
Artists' Cards 2016 στη γκαλερί Elika
08.12.2016 14:29
Η γκαλερί Elika με χαρά μας προσκαλεί στο Artists' Cards, το οποίο διοργανώνει για τέταρτη χρονιά φέτος την περίοδο των γιορτών!
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Caged City: Έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banana στην Sarri 12 Gallery
01.07.2016 12:44
H Sarri12 Gallery από την Πέμπτη 7 Iουλίου 2016 θα φιλοξενεί την πρώτη έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banna στην Αθήνα, με τίτλο "Caged City", σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.