Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, παρουσιάζουν την προσωπική δουλειά τους, στο «Λουτρό των Αέρηδων», σε μία έκθεση με τίτλο Εργαζόμενοι στο Βράχο.

Η έκθεση «Εργαζόμενοι στο Βράχο» είναι ένα κάλεσμα ανθρώπων με διαφορετικές ειδικότητες και backgrounds να δημιουργήσουν προσωπικά και να παρουσιάσουν συλλογικά, ένα «έργο εκτός εργασίας».

Η ομαδική αυτή έκθεση αποτελεί μια πράξη επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων του Βράχου της Ακρόπολης και μια κίνηση εξωστρέφειας προς τους θεατές.

Τί σημαίνει ελεύθερος χρόνος; Τί είναι η εργασία κάτω από τα θεσμικά της πλαίσια και τί η εργασία ως ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση; Ο Βράχος της Ακρόπολης αποτελεί τον κοινό τόπο. Τόσο κυριολεκτικά, όσο και σε επίπεδο προβληματισμού.

Ο Βράχος -όχι ως μακρινός, μνημειακός και αποστειρωμένος, αλλά ως βιωμένος χώρος, ως τόπος εργασίας και καθημερινής συνύπαρξης- εκκινεί μια σειρά συμβολισμών και συνειρμών, τους οποίους οι εργαζόμενοι μετασχηματίζουν σε έργα και νέες μορφές και τα παρουσιάζουν από 16.5 έως 1.6 στο Λουτρό των Αέρηδων, το μοναδικό σωζόμενο χαμάμ της παλιάς Αθήνας.

Η βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 19.00, την οποία θα πλαισιώσει η φλαουτίστα Κατερίνα Τσεντς.