Οι προβολές των ντοκιμαντέρ Art21 – 100 Artists συνεχίζονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Θέατρο της σχολής. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ οι προβολές λαμβάνουν χώρα στον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

14/5/2014 στις 18:00

Ecology
Καλλιτέχνες: Ursula von Rydingsvard, Iñigo Manglano-Ovalle, Robert Adams, Mark Dion

21/5/2014 στις 18:00

Paradox
Καλλιτέχνες: Mark Bradford, Catherine Sullivan, Robert Ryman, Jennifer Allora, Guillermo Calzadilla

28/5/2014 στις 18:00

Compassion
Καλλιτέχνες: William Kentridge, Doris Salcedo, Carrie Mae Weems

4/6/2014 στις 18:00

Fantasy
Καλλιτέχνες: Cao Fei, Mary Heilmann, Jeff Koons, Florian Maier-Aichen

11/6/2014 στις 18:00

Systems
Καλλιτέχνες: Julie Mehretu, John Baldessari, Kimsooja, Allan McCollum

Υπεύθυνη προγράμματος-οργάνωσης: Κίκα Κυριακάκου

Το Αrt21 – 100 Artists αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο πρόγραμμα ντοκιμαντέρ που ξεδιπλώνει τις εξελιξεις στη σύγχρονη τέχνη όπως έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα. Στην Αθήνα το πρόγραμμα παρουσιάζεται μέσα από μια σειρά συναντήσεων, προβολών, εκδηλώσεων και ομιλιών με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην ΑΣΚΤ, στην Art Athina και στο CAMP!

Οι Laurie Anderson, Louise Bourgeois, James Turrell, Barbara Kruger, Michael Ray Charles, Matthew Barney, John Waters, Kiki Smith, Trenton Doyle Hancock, Mike Kelley, Hiroshi Sugimoto, Richard Tuttle, Laurie Simmons, William Kentridge, Jeff Koons,  Paul McCarthy, Cindy Sherman, Ai Weiwei,  Lynda Benglis, Marina Abramović και 100 συνολικά καλλιτέχνες παρουσιάζονται και μιλούν οι ίδιοι για το έργο τους κατά τη διάρκεια των 24 ωριαίων ντοκιμαντέρ τα οποία είναι αφιερωμενα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες που αποτελούν πεδία έρευνας ή αναφοράς στη δουλειά του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Στην ελληνική ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100artists-athens.tumblr.com θα αναρτάται το πρόγραμμα των προβολών καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις διοργανώσεις. Η προβολή θα είναι στην αγγλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.