Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Status Games: Σεμινάριο με τον Martin Scharnhorst στο Etage Littéraire

Status Games: Σεμινάριο με τον Martin Scharnhorst στο Etage Littéraire

Ο αυστριακός σκηνοθέτης θεάτρου Martin Scharnhorst διοργανώνει ένα θεατρικό/ βιωματικό σεμινάριο για νέους επαγγελματίες ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές δραματικών σχολών καθώς και  για χορογράφους, χορευτές κ.α., αναφορικά με συναισθήματα, συμπεριφορές και αυτόματους συνειρμούς.


Θέμα: Status Games / Modul A – Το χαμηλό Status

Περιγραφή εργαστηρίου

STATUS: η αλληλεπίδραση μεταξύ κυριαρχίας και δουλικότητας μέσα στο πλαίσιο των κοινωνικών περιορισμών και πως αυτή η κυριαρχία και η δουλικότητα αντιδρούν μεταξύ τους.


Στόχος του σεμιναρίου με θέμα τa STATUS GAMES είναι η μελέτη που βασίζεται σε συγκεκριμένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, οι οποίες οδηγούν στην ανακάλυψη του προσωπικού και του κοινωνικού μας STATUS, του STATUS των ρόλων (π.χ. ο διευθυντής και ο υπάλληλος, η δούκισσα και η καμαριέρα, ο αστυνόμος και ο διαδηλωτής κ.λπ.) καθώς επίσης και στην εφαρμογή τους για την ανατροπή των ρόλων αυτών.


Μέσα από το εργαστήριο θα καταφέρουμε να εμβαθύνουμε περισσότερο στην υποκριτική ικανότητα καθώς θα είμαστε σε θέση να κατανοούμε με μεγαλύτερη ευκολία τόσο την απόδοση του παρτενέρ μας επί σκηνής όσο και τη δική μας δράση και αντίδραση. Ταυτόχρονα, αποφεύγοντας πιθανά μπλοκαρίσματα, θα οδηγηθούμε στην επίτευξη της ροής των θεατρικών μας δράσεων.


Ένας επιπλέον στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε την επίδραση της φωνής, της σωματικής στάσης, της κίνησης και του χώρου σε σχέση με το Status.  


Η δομή των σεμιναρίων προσαρμόζεται στον εκάστοτε επαγγελματικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
17.05.2016 16:58
Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), η Τζωρτζίνα Κακουδάκη θα παρουσιάσει την παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου την χρονιά 2016-2017.
Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground
28.04.2016 17:06
Ο Πολυχώρος Underground διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο Υποκριτική κάτω από το φως.
Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο: Σεμινάριο με την Όλγα Σπυράκη
26.04.2016 15:41
Ο Κινητήρας διοργανώνει το σεμινάριο Χορ(ο)ομιλίες - χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο, με εισηγήτρια την Όλγα Σπυράκη.
Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση: σεμινάριο στο Θέατρο της Ημέρας
09.03.2016 14:23
Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Εκπαίδευση», με Εισηγητή τον Παναή Κασσιανό.