Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου και τους μαθητές του στη Διέλευση

Συναυλία σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου και τους μαθητές του στη Διέλευση

Ο Τζιχάν Τούρκογλου μας προσκαλεί σε μια συναυλία μαζί με τους μαθητές του, στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», για μια βραδιά σάζι, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία.


«Με αφορμή τα σεμινάρια που παρέδιδα στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος», στο Ηράκλειο της Κρήτης, θέλησα να μεταφέρω στην Αθήνα τη μουσική πειθαρχία, τη δημιουργικότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, και να φτιάξω μια τάξη με τους μαθητές που πρωτοσυνάντησα εκεί.


Η σπουδή επάνω στην οποία εργαζόμαστε, περιέχει τεχνική εξάσκηση του σάζι, καθώς και έρευνα σχετικά με το πως μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές σε ένα ρεπερτόριο επιλεγμένων τραγουδιών από την Ελλάδα και την Τουρκία.


Δυστυχώς, υπάρχει ένα χάσμα για τους μαθητές του σάζι στην Ελλάδα, διότι, ουσιαστικά, το σάζι, εμφανίζεται ως ένα δευτερεύον όργανο. Η σύγχυση που προκαλείται από την ανεπαρκή πληροφόρηση σχετικά με το πώς αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, καθρεφτίζεται στην εκτελεστική δεξιότητα.


Η συναυλία αυτή είναι μια παρουσίαση της εξάμηνης εργασίας μας, της οποίας σκοπός είναι να αποκαταστήσει τη θέση του σάζι στην Ελλάδα και να συμβάλλει στην αναβίωσή του».

Cihan Türkoğlu


Συμμετέχουν:
Δημήτρης ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗΣ: Σάζι ( με κοντό μπράτσο)
Μαρίτσα ΣΑΜΑΤΑ: Σάζι (με κοντό μπράτσο) & φωνή
Κωνσταντίνος ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ: Σάζι (με μακρú μπράτσο)
Cihan TÜRKOĞLU: Σάζι (με μακρú μπράτσο) & φωνή

Σχετικές ειδήσεις
Μία σερενάτα–Τέσσερις Εποχές: Δωρεάν εισιτήρια σε μαθητές και σπουδαστές!
12.09.2016 16:45
To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Ορχήστρα Academica Αθηνών προσφέρουν 100 δωρεάν εισιτήρια για τη συναυλία «Μια σερενάτα-Τέσσερις εποχές» που πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) στον Κήπο του Μεγάρου.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Συναυλία κιθάρας με τους μαθητές του Παναγιώτη Μάργαρη στον Ιανό
14.06.2016 10:09
Δεκαπέντε ταλαντούχοι νέοι κιθαριστές, μαθητές του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη, θα βρεθούν στη σκηνή του IΑΝΟΥ, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
Συναυλία με τραγούδια της Disney από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «δήλος»
07.06.2016 15:34
Ο Χρίστος Θεοδώρου και 24 μαθητές της δραματικής σχολής «δήλος» παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο café του Ιανού μία συναυλία με τραγούδια της Disney.
Η Γλυκερία σε μία συναυλία αλληλεγγύης στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
21.04.2016 16:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ανοίγουν την αυλαία, και σας προσκαλούν να απολαύσετε τη Γλυκερία σε λαϊκά – έντεχνα – παραδοσιακά τραγούδια, με μοναδικό αντίτιμο τη συνεισφορά σας σε τρόφιμα, Πέμπτη 21 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.