Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δ. Στεφανάκης – Γ. Ηλιόπουλος: Λογοτεχνική συζήτηση στο Λεξικοπωλείο

Δ. Στεφανάκης – Γ. Ηλιόπουλος:  Λογοτεχνική συζήτηση στο Λεξικοπωλείο

Με αφορμή την κυκλοφορία των νέων βιβλίων τους, ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης (Άρια,ο κόσμος από την αρχή – έκδ. Ψυχογιός) και ο ερευνητής Γιώργος Ηλιόπουλος (Οι συνωμότες – έκδ. Έναστρον) συνομιλούν, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, για την λογοτεχνία και την παράλληλη αθέατη πλευρά της ιστορίας.

 

Σταχυολογώντας τις σκοτεινές πτυχές γεγονότων που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία και αποτελούν πηγή έμπνευσης για σημαντικούς λογοτέχνες, ο μυθιστοριογράφος και ο ιστοριοδίφης φωτίζουν την διαδικασία μετουσίωσης των συντελούμενων σε μυθοπλασία.

 

Δολοφονίες, πόλεμοι, επαναστάσεις, σκοτεινοί πρωταγωνιστές, οραματιστές, μεγιστάνες αναρχικοί, πράκτορες, συνωμότες συνθέτουν μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τον συγγραφέα που μέσα από την πορεία της ζωής των ηρώων του επιθυμεί να εκφράσει ένα σχόλιο – φιλοσοφικό – για την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

Ο Δημήτρης Στεφανάκης σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Saul Bellow, E.M. Foster, Joseph Brodsky, Prosper Mérimée, John Updike και Truman Capote. Τα μυθιστορήματα του, Μέρες Αλεξάνδρειας (Prix Mediterranée Étranger 2011) και Φιλμ Νουάρ έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Ισπανικά και Αραβικά. Το 2011 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, ενώ ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen.

 

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 6 βιβλία του, ενώ από το 1987 έχουν δημοσιευθεί άρθρα του στα περιοδικά: «Περισκόπιο της Επιστήμης», «Ram», «Status», «Video Inn», «Computer για όλους», «Πτήση», «Επιστήμη και τεχνολογία», «Ιχώρ», «Χρήμα και αγορά» και «NEXUS».

 

 

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει υπογραφή/αφιέρωση βιβλίων από τους συγγραφείς

 

Ταυτόχρονη διερμηνεία (αγγλικά/ελληνικά).

 

Σχετικές ειδήσεις
01.02.2017 13:45
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο Χρήστος Τουμανίδης συνομιλούν για την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της από τις εκδόσεις Έναστρον, σε μετάφραση του Δημήτρη Στεφανάκη.
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο Νότης Παρασκευόπουλος στο Λεξικοπωλείο
23.11.2016 10:08
Με κέντρο το βιβλίο, ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Νότης Παρασκευόπουλος αντιπαραβάλλουν εικόνες και λέξεις το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στο Λεξικοπωλείο.
O πολυβραβευμένος γάλλος συγγραφέας Caryl Ferey στο Λεξικοπωλείο
26.10.2016 12:09
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι Εκδόσεις Άγρα και το Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν να συναντήσετε και να μοιραστείτε ένα ποτήρι κρασί με τον Caryl Férey στο Λεξικοπωλείο.
Ο Δημήτρης Στεφανάκης & ο Πέτρος Τατσόπουλος συζητούν για
16.03.2016 09:50
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου.
Δημήτρης Στεφανάκης & Μίμης Ανδρουλάκης συζητούν για
10.03.2016 10:27
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου. ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ