Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν - Έλμορ Λέοναρντ

 Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν - Έλμορ Λέοναρντ

Το βιβλίο Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν, αποτελεί φόρο τιμής των εκδόσεων Άγρας στον διακεκριμένο συγγραφέα Έλμορ Λέοναρντ που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2013.

 

Η αριστουργηματική ιστορία Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν, από την ομότιτλη συλλογή του Έλμορ Λέοναρντ του 2002, επιλέχτηκε στα καλύτερα αστυνομικά διηγήματα της Αμερικής για το 2003, ενώ το 2010 συμπεριελήφθη στην ανθολογία The Best American Noir of the Century που εξέδωσε ο James Ellroy με τον Otto Penzler.

Όπως γράφει ο Τζέημς Ελλρόυ, είναι «μια διδακτική ιστορία για το πόσο πρέπει κανείς να προσέχει τι ακριβώς εύχεται να του συμβεί».

Είναι η ιστορία μιας κοκκινομάλλας πρώην στριπτηζέζ που παντρεύτηκε έναν επιτυχημένο Πακιστανό πλαστικό χειρουργό στο Παλμ Μπητς και της Κολομβιανής υπηρέτριάς της, με φόντο μια πολυτελή βίλα με πισίνα.

Υπαινικτικός ευφυής διάλογος, μαύρο χιούμορ, ανατρεπτική εξέλιξη: τα χαρακτηριστικά της γραφής του Έλμορ Λέοναρντ.

Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Τισομίνγκο Μπλουζ και Ο Καπάτσος.

 

 Ο Λέοναρντ είναι το real thing. Εξυψώνει το σκληρό μυθιστόρημα αγωνίας πέρα από τα όρια του είδους.                              

Washington Post Book World

 

Ένας υπέροχος τεχνίτης. Η γραφή του προσφέρει καθαρή ευδαιμονία.

 Los Angeles Times Book Review

  


Ο Έλμορ Λέοναρντ γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Ορλεάνη, άλλα μεγάλωσε στο Ντητρόιτ του Μίσιγκαν, όπου νεαρός ακόμη εντυπωσιάστηκε αφενός από τη δράση των τοπικών συμμοριών και αφετέρου από την τοπική ομάδα μπέηζμπωλ. Αυτά τα δύο θέματα, οι εγκληματικές συμμορίες και ο αθλητισμός, επρόκειτο να τροφοδοτήσουν αργότερα τη συγγραφική του παραγωγή. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Ντητρόιτ επιδόθηκε στο γράψιμο. Έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία στη διάρκεια της εξαιρετικά επιτυχημένης συγγραφικής του σταδιοδρομίας, ανάμεσά τους και τα μπεστ-σέλλερ στις ΗΠΑ Tishomingo Blues (Άγρα, 2009), Pagan Babies, Τhe Hot Kid (Άγρα, 2012) και Be Cool. Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως τα Get Shorty, Out of Sight, Valdez Is Coming και Rum Punch (το τελευταίο στην ταινία Jackie Brown του Quentin Tarantino). Έχει ονομαστεί Μεγάλος Μαιτρ από την Ένωση Αστυνομικών Συγγραφέων της Αμερικής. Πέθανε τον Αύγουστο του 2013.


Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με δυνατές γυναίκες - Συλλογικό
29.12.2016 10:29
Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο, Παραμύθια με δυνατές γυναίκες.
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι»
07.11.2016 09:49
Η Εριφύλη Μαρωνίτη και ο Δημήτρης Στεφανάκης υποδέχονται τον Μάνο Ελευθερίου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στον ΙΑΝΟ και συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τίτλο "Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή" με θέμα: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι».
Γυναίκες Θάλασσες - Σίσσυ Θεοφανοπούλου
26.09.2016 10:21
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, Γυναίκες Θάλασσες της Σίσσυ Θεοφανοπούλου.
Όταν ξημερώνει - Άγγελος Χαριάτης
18.07.2016 11:47
Από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το βιβλίο, Όταν ξημερώνει του Άγγελου Χαριάτη.
Ο Αύγουστος Κορτώ στο Φουγάρο
03.06.2016 10:19
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Le Café του Φουγάρου τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Νεοελληνική μυθολογία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη