H πρώτη δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Πασλίδη, με τίτλο «2 Χρόνια Συγκατοίκηση», κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τη δισκογραφική εταιρεία «Protasis». Μετά από δύο επιτυχημένες παρουσιάσεις του δίσκου, μία στο «Σταυρό Του Νότου» και μία στη «Μαύρη Τρύπα» της Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο Passport.

O δίσκος αυτός είναι προϊόν συνεργασίας του Βασίλη με τον αδερφό του Χρήστο. Γεννημένα τα αδέρφια στην Κομοτηνή, αφού τους χώρισαν οι σπουδές και αργότερα η στρατιωτική τους θητεία, συγκατοίκησαν ξανά για δύο χρόνια στην Αθήνα (εξ ου και ο τίτλος του δίσκου) ετοιμάζοντας την πρώτη τους δουλειά.

Βιώματα και παιδικές μνήμες από την Κομοτηνή, αλλά και ο σημερινός προβληματισμός δύο νέων ανθρώπων συνυπάρχουν αρμονικά. Ο Χρήστος έγραψε τους στίχους και κάποιες μουσικές, ενώ ο Βασίλης έγραψε τις περισσότερες μουσικές και ερμηνεύει τα τραγούδια. Η φωνή του έχει εξαιρετικά ηχοχρώματα που την κάνουν ξεχωριστή και αμέσως αναγνωρίσιμη.

Επηρεασμένοι από τη «σχολή Θεσσαλονίκης», τα τραγούδια τους κρατάνε αυτό το άρωμα, αφού στην ηχογράφηση συμμετέχουν ο Βαγγέλης Λιόλιος στο μπουζούκι, ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα, ο Μανώλης Σιδερίδης στο μπάσο αλλά και η Έλενα Δεληχρήστου, που με την δροσερή της φωνή συμμετέχει σε τρία από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου. Αναγνωρίσιμη γίνεται και η καταγωγή τους αφού σε δύο από τα τραγούδια το άρωμα της θρακιώτικης γκάιντας παίρνει τον ηγετικό ρόλο.

 
Στις 15 Μαϊου στο Passport το Βασίλη θα συνοδεύει η Ειρήνη Διαμαντή στη φωνή, ο Σταύρος Ζαφείρας στο μπουζούκι, ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα, ο Μανώλης Σιδερίδης στο μπάσο, ο Τάσος Γουσέτης στο βιολί, ο Γιώργος Πασχάλης στις κιθάρες, ο Βασίλης Γραμματικός στη γκάιντα και ο Γιάννης Καραχάλιος στο κλαρίνο.