Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλης Πασλίδης live στο Passport

Ο Βασίλης Πασλίδης live στο Passport

H πρώτη δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Πασλίδη, με τίτλο «2 Χρόνια Συγκατοίκηση», κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τη δισκογραφική εταιρεία «Protasis». Μετά από δύο επιτυχημένες παρουσιάσεις του δίσκου, μία στο «Σταυρό Του Νότου» και μία στη «Μαύρη Τρύπα» της Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο Passport.


O δίσκος αυτός είναι προϊόν συνεργασίας του Βασίλη με τον αδερφό του Χρήστο. Γεννημένα τα αδέρφια στην Κομοτηνή, αφού τους χώρισαν οι σπουδές και αργότερα η στρατιωτική τους θητεία, συγκατοίκησαν ξανά για δύο χρόνια στην Αθήνα (εξ ου και ο τίτλος του δίσκου) ετοιμάζοντας την πρώτη τους δουλειά.


Βιώματα και παιδικές μνήμες από την Κομοτηνή, αλλά και ο σημερινός προβληματισμός δύο νέων ανθρώπων συνυπάρχουν αρμονικά. Ο Χρήστος έγραψε τους στίχους και κάποιες μουσικές, ενώ ο Βασίλης έγραψε τις περισσότερες μουσικές και ερμηνεύει τα τραγούδια. Η φωνή του έχει εξαιρετικά ηχοχρώματα που την κάνουν ξεχωριστή και αμέσως αναγνωρίσιμη.


Επηρεασμένοι από τη «σχολή Θεσσαλονίκης», τα τραγούδια τους κρατάνε αυτό το άρωμα, αφού στην ηχογράφηση συμμετέχουν ο Βαγγέλης Λιόλιος στο μπουζούκι, ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα, ο Μανώλης Σιδερίδης στο μπάσο αλλά και η Έλενα Δεληχρήστου, που με την δροσερή της φωνή συμμετέχει σε τρία από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου. Αναγνωρίσιμη γίνεται και η καταγωγή τους αφού σε δύο από τα τραγούδια το άρωμα της θρακιώτικης γκάιντας παίρνει τον ηγετικό ρόλο.

 
Στις 15 Μαϊου στο Passport το Βασίλη θα συνοδεύει η Ειρήνη Διαμαντή στη φωνή, ο Σταύρος Ζαφείρας στο μπουζούκι, ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα, ο Μανώλης Σιδερίδης στο μπάσο, ο Τάσος Γουσέτης στο βιολί , ο Γιώργος Πασχάλης στις κιθάρες, ο Βασίλης Γραμματικός στη γκάιντα και ο Γιάννης Καραχάλιος στο κλαρίνο.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Παναγιωτίδης live στο Σταυρό του Νότου Plus
08.12.2016 14:19
Ο Βασίλης Παναγιωτίδης παρουσιάζει την Αλίκη στη Χώρα των Τραυμάτων, στον Σταυρό του Νότου Plus, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.
Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο: Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Τήνου 2016
10.08.2016 14:31
Ο Βασίλης Λέκκας, στις 11 Αυγούστου 2016, ερμηνεύει για τους φίλους του Φεστιβάλ Τήνου τραγούδια με λυρικό και επαναστατικό περιεχόμενο.
Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή: Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Νεκταρία Καραντζή σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία
21.07.2016 15:38
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
13.07.2016 16:50
O αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για ένα μουσικό παιχνίδι, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στο παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στα πλαίσια του 3on3 Giants.
Ο Βασίλης Λέκκας στις Μουσικές Δευτέρες στο Στρέφη
30.06.2016 12:55
Ο Βασίλης Λέκκας ανεβαίνει στο Λόφο του Στρέφη για μία συναυλία με τίτλο Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο.