Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Brunswick Centre 1970s από τους Κώστα Κέκη και Quim Bigas στο Rabbithole

Brunswick Centre 1970s από τους Κώστα Κέκη και Quim Bigas στο Rabbithole

Το θέατρο Rabbithole παρουσιάζει την παράσταση χορού Brunswick Centre 1970s, από τους Κώστα Κέκη και Quim Bigas, στις 12 και 13 Μαΐου 2014.


Στο Brunswick Centre δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων υψώνονται κλιμακωτά το ένα απέναντι στο άλλο με έναν εσωτερικό διάδρομο να τα διαπερνά… εκεί υπήρχαν λιγοστά καταστήματα και αχανείς περιοχές άδειου χώρου… Η περιοχή χρησίμευε για να τη διασχίζει κανείς αλλά όχι για να τη χρησιμοποιεί. (Η Τυραννία της Οικειότητας, Richard Sennet, 1974).


Ένα υλικά λιτό αρχιτεκτόνημα προκαλεί περισσότερο διελεύσεις στους δημόσιους χώρους παρά στάσεις και χρήσεις. Αντίστοιχα, ο άδειος δημόσιος χώρος, όμοια με την άδεια θεατρική σκηνή , κατά μία έννοια δεν ευνοούν άλλες χρήσεις εκτός από διελεύσεις.


Οι ερμηνευτές αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν την τυχαιότητα, τους υπολογισμένους εσωτερικούς συσχετισμούς, καθώς επίσης και όμοια εμφάνιση και κίνηση προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο όπου διαδραματίζεται η σταθερή εναλλαγή του επίσημου/δημόσιου με το ανεπίσημο/ιδιωτικό άτομο μέσα από τη σταθερή διάβαση στο γυμνό παραστατικό χώρο. Η ομοιομορφία και η αφαίρεση υποβοηθούν την εμφάνιση της προσωπικότητας.


Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Κώστα Κέκη και του Quim Bigas, η οποία ξεκίνησε το 2012. Με πρώτο σταθμό την πόλη της Βιέννης, όπου δραστηριοποείται ο Κώστας Κέκης ως χορογράφος και ερμηνευτής, κάνει πρεμιέρα το Brunswick Centre 1970s στο θέατρο Palais Kabelwerk. Οι δύο χορογράφοι και ερμηνευτές συνέχισαν την έρευνά τους στη Βαρκελώνη στο θέατρο Antic Teatr, καθώς επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ Wunder der Prärie, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του έργου σε αστικούς δημόσιους χώρους στην πόλη του Mannheim.


Έπειτα από το residency που πραγματοποιούν στο θέατρο Rabbithole με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, θα ολοκληρώσουν την έρευνά τους στους νεκρούς δημόσιους χώρους με δύο παραστάσεις.


Δημιουργία & Ερμηνεία: Κώστας Κέκης, Quim Bigas
Κοστούμια: αγορά από τα καταστήματα H&M (η στολή του κόσμου)

Συμπαραγωγή: Palais Kabelwerk (Βιέννη) | Antic Teatr (Βαρκελώνη)
Υποστήριξη: ttp-WUK (Βιέννη) | Zeitraumexit (Mannheim)
Με την ευγενική υποστήριξη: ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικές ειδήσεις
Lapses of light: Performance χορού στο Baumstrasse
06.12.2016 17:14
Η παράσταση ‘lapses of light’ είναι ο δεύτερος καρπός της συνεργασίας της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, του Κώστα Μακρυγιαννάκη και του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη και παρουσιάζεται για δύο ημέρες στο Baumstrasse.
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
StandStill: τρεις χορογραφίες στο Rabbithole
20.04.2016 12:45
Η Μυρτώ Δελημιχάλη, η Ειρήνη Παπανικολάου και η Κατερίνα Φώτη παρουσιάζουν στο Rabbithole το StandStill, τρεις χορογραφίες για τη στιγμή της ακινητοποίησης.
Nostalgia Flamenca από την Alma Gitana Flamenco Grupo στο Half Note
30.03.2016 15:58
Η Alma Gitana Flamenco Grupο παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note την μουσικοχορευτική παράσταση “Nostalgia Flamenca”, στις 6 και 7 Απριλίου. Μουσική και χορός, πάθος και φλόγα, σε μια παράσταση που μεταφέρει τους θεατές στον κόσμο του φλαμένκο, ζωντανεύοντας την πλούσια παράδοση της Ανδαλουσίας.
The Hero, της Σοφίας Μαυραγάνη σε μικρή περιοδεία
16.03.2016 16:10
Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στην Αθήνα (Νοέμβριος ’15 – Ιανουάριος ’16), το έργο της Σοφίας Μαυραγάνη, «The Hero», ξεκινάει την περιπέτειά του στις σκηνές της ελληνικής περιφέρειας και ανακοινώνει τις πρώτες στάσεις του ταξιδιού του.