Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η γκαλερί Alma στην Art Athina 2014

Η γκαλερί Alma στην Art Athina 2014

Οι καλλιτέχνες Τάσος Μισσούρας, Νίκος Μόσχος, Kalos & Klio, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, έχουν επιλεχθεί από την γκαλερί Alma για να παρουσιάσουν δουλειά τους στη φετινή Art Athina, που θα δώσει δυναμικά το παρών στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), από 15 έως 18 Μαίου 2014.

 

Για τη φετινή Art Athina η γκαλερί Alma παρουσιάζει τέσσερις από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές περιπτώσεις της σημερινής ελληνικής τέχνης. Οι επιλογές της γκαλερί επικεντρώνονται σε μερικές από τις ενδιαφέρουσες ζωγραφικές περιπτώσεις που προέρχονται από τις πρόσφατες γενιές των 90s και των 00s, ενώ παράλληλα ανιχνεύει ό,τι πιο προχωρημένο παρουσιάζεται στις περιοχές των νέων Ο παλαιότερος και πιο καταξιωμένος των συμμετεχόντων, ο Τάσος Μισσούρας, έχει πίσω του μια πορεία σχεδόν τριάντα ετών. Παλαιότερα γνωστός για το σκοτεινό ύφος των ζωγραφικών του συνθέσεων εδώ εμφανίζεται πιο φωτεινος και, ακόμη, πιο φροϋδικός απ' όσο έχει ποτέ παρουσιαστεί. Λίγο νεώτερος ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, ακολουθεί για χρόνια μια διαδρομή μεταξύ ζωγραφικής, σχεδίου και ψηφιακών εφαρμογών. Οι ουτοπικές πόλεις του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου ακροβατούν κάπου μεταξύ του κόσμου που πλέει [Floating World] των γιαπωνέζικων μάνγκα και της βυζαντινής ζωγραφικής. To καλλιτεχνικό ζεύγος των Kalos & Klio παράγει μ' έναν μοναδικό τρόπο πολύπλοκες συνθέσεις οι οποίες συνθλίβουν τον πραγματικό κόσμο μέσα σ' ένα χάος από τα πιο ακραία δυνατά αντικείμενα. Οι Υβριδικοί κόσμοι των Kalos & Klio είναι ταυτόχρονα άϋλοι, αφού προέρχονται από τον κυβερνοχώρο και υλικότατοι αφού καταλήγουν σε πολυτελέστατες εκτυπώσεις στα πιο πολύτιμα χαρτιά. Ο νεώτερος των ζωγράφων εδώ, ο Νίκος Μόσχος εμφανίζει έναν ζωγραφικό χώρο πιο πολύπλοκο από ποτέ. Παρατηρούμε να συνθλίβονται σάρκες, βιομηχανικά απόβλητα και θραύσματα από τα πιο λεπτεπίλεπτα αντικείμενα του παλιού κόσμου...

 

Θανάσης Μουτσόπουλος

Ιστορικός Τέχνης

 

*Φωτογραφία θέματος: Tasos Missouras, Untitled, 2014, oil on canvas, 320x210 cm

 

 

Δείτε το πρόγραμμα της Art Athina 2014 εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την 19η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης: www.art-athina.gr

Σχετικές ειδήσεις
FAKE®, έκθεση στη γκαλερί The Pulse
02.12.2016 11:19
Η γκαλερί The Pulse εγκαινιάζει στις 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση FAKE®, στην οποία συμμετέχουν ο φωτογράφος Francois L’Hotel, ο αρχιτέκτονας Διονύσης Σοτοβίκη και ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος.
Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας: έκθεση του Κώστα Λάβδα στη γκαλερί Alma
21.10.2016 10:20
Στην έκθεσή του, στην γκαλερί ALMA στην Αθήνα, ο Κώστας Λάβδας μας προτείνει Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας.
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.
Art-Athina 2016 στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου - Tae Kwon Do
05.04.2016 15:25
Η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που γιορτάζει φέτος την 21η διοργάνωσή της, θα ανοίξει τις πύλες της στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.
Η 21η Art Athina τον Μάιο του 2016 στο Κλειστό Π. Φαλήρου
18.03.2016 15:26
Θεσμοθετημένη το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, η Art-Athina είναι σήμερα μία από τις μακροβιότερες εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα.