Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών

37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών διοργανώνει την 37η Γιορτή Βιβλίου στους χώρους του Ωδείου Αθηνών, από 4 έως 15 Ιουνίου 2014.

 

Δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στο μοναδικής αξίας Bauhaus κτίριο όπου στεγάζεται το Ωδείο αλλά και ως σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η έκθεση με τίτλο «Ανάγνωση 2.0», θα χαράξει μια ανοιχτή, γοητευτική διαδρομή ανάγνωσης στην Αθήνα.

 

Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου. Μια δυναμική αστική εμπειρία που εκκινεί από τα βιβλία, συναντά διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού, καλεί τους πολίτες σε διαδραστικές εμπειρίες, πάντα με οδηγό τα βιβλία. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Αθηνών επενδύει στις συνεργασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν δίκτυα πολιτισμού.

 

Ο  Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών δεν επιθυμεί απλώς να συνεχίσει έναν αθηναϊκό θεσμό, αλλά να δημιουργήσει ένα παλλόμενο σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, ένα χώρο συνεχών εκπλήξεων και δημιουργίας μέσα από τη συνάντηση των πολιτών με τα βιβλία, τους δημιουργούς και την εκκίνηση νέων αφηγήσεων. Σε εποχές περιδίνησης του πολιτισμού αλλά και της Αθήνας, η 37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών, μπορεί να γίνει ένας τόπος συνάντησης, διαλόγου και αφύπνισης, ένας τόπος πραγματικής γιορτής για τους Αθηναίους.

 

Η 37η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών ( www.seva.gr ) όπου θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου με αναλυτικά στοιχεία συμμετοχής, εκδηλώσεων και νέων, ενώ θα ενεργοποιηθεί και ειδική σελίδα στο facebook (www.facebook.com/Syllogos.Ekdoton.Vivliou.Athinon) όπου συνεχώς θα αναρτάται υλικό που θα αφορά στην έκθεση

 

Σχετικές ειδήσεις
30η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι
10.06.2016 11:10
Η 30η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 10 Ιουνίου και σας περιμένει να την επισκεφτείτε μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Η 11η Γιορτή Ποίησης –  Γιορτή των Ποιητών
21.03.2016 10:13
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας, για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO.
20ό Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά
08.01.2016 15:16
Το Παζάρι Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) γιορτάζει φέτος τα 20α γενέθλιά του.
Γιορτή Παιδικού & Εφηβικού βιβλίου, στη Στοά του Βιβλίου
21.12.2015 10:54
Ο ΣΕΒΑ σε συνεργασία µε την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, διοργανώνει έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στη Στοά του Βιβλίου από 19 έως 31 Δεκεμβρίου 2015.