Tο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Κασίμη “Αστικά Ημερολόγια”, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τον ομώνυμο τίτλο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Μάιου, στις 8:30μμ, στον χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας.

“… Η είσοδος στον οπτικό κόσμο του Πάνου είναι εύκολη, μιας και δεν έχει μανιέρες και καμία ελιτίστικη ψυχρότητα. Όμως το να αποχωριστείς τις φωτογραφίες του είναι δύσκολο, καθώς, λόγω της μυστήριας εμμονής τους με την ψευδαίσθηση και την πραγματικότητα, δεν προσφέρουν εύκολες απαντήσεις.”
 

Το βιβλίο “Αστικά Ημερολόγια” διαστάσεων 22,5x25cm, θα διατίθεται μόνο για την βραδιά των εγκαινίων στην ειδική τιμή των 18€, αντί της κανονικής των 25€. Περιέχει 101 ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πρόλογο του Αμερικανού φωτογράφου Larry Fink.

Ο Παναγιώτης Κασίμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τα πρώτα του βήματα στη φωτογραφία ξεκίνησαν στο Βερολίνο και την Αθήνα, και  ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Arts στο Λονδίνο. Έχει εκθέσει ατομικά στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (2009), στο Juneau της Αλάσκα (2005), στην Αθήνα (2009, 2001, 1998) και στην Ολλανδία (Eindhoven, 1997).  Παράλληλα, από το 1991 έως σήμερα έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και το Λονδίνο. Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο Εννέα. Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για ενηλίκους, (Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας – 2013, PhotOrion, Ρόδος, 2012 – Deutsche Telekom, Πύλος, 2011) και για παιδιά, (Kids & Family Festival, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 2009). Έχει διδάξει φωτογραφία στην ομάδα “Διάθλαση” του Δήμου Δάφνης και στην Ιόνιο Σχολή. Το πρώτο του βιβλίο, αποτέλεσμα της δουλειάς του στην Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο Days away. Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας, όπου διδάσκει ως σήμερα.