Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την ομαδική έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας, με τίτλο Φτάσε όπου δεν μπορείς, από τις 8 έως τις 18 Μαΐου 2014.

Δέκα απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με πάθος για το ταξίδι και τη φωτογραφία παρουσιάζουν εικόνες από ταξίδια τους σε χώρες «εξωτικές», «μακρινές», «παράξενες», «διαφορετικές», «δυσπρόσιτες» – Νεπάλ, Ιράν, Κούβα, Ινδία, Βολιβία, Τανζανία…

Η εμπειρία της αναζήτησης, η επαφή με νέους τόπους και ανθρώπους, η περιπέτεια της ανακάλυψης παίρνουν φωτογραφική μορφή και ορίζουν το πλαίσιο παρατήρησης και σχολιασμού – για τις κουλτούρες και τους λαούς – των ταξιδευτών.

Οι φωτογραφίες ταξιδεύουν τον θεατή, τον παρακινούν να σηκωθεί από τον καναπέ, να κινηθεί, να ταξιδέψει, να παρατηρήσει, να σκεφτεί, να δράσει. Η έκθεση «Φτάσε όπου δεν μπορείς», με τίτλο εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, είναι μια ομαδική φωτογραφική εμπειρία η οποία γίνεται το προσωπικό, υποκειμενικό «ταξίδι» του καθενός.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Μαΐου και ώρα 20:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει live μουσική από το γκρουπ «Ηρακλής και Λερναία Ύδρα».

Συμμετέχοντες (αλφαβητικά):
Δημήτρης Γκόλτσης, Σπύρος Κακούρης, Νίκος Καψιμαλάκος, Νικόλας Μητσόπουλος, Γιάννης Ορφανίδης, Ovidiu Palcu, Δέσποινα Παπανικολοπούλου, Σπύρος Πετρόγιαννης, Καλλιόπη Τσουρουπίδου, Βανέσσα Φουντούλη

Οργάνωση / συντονισμός ομάδας: Βανέσσα Φουντούλη
Οργανωτική υποστήριξη: Μαργαρίτα Καταγά
Επικοινωνία: vanidio@hotmail.com

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθούν στην οργάνωση Κόσμος Χωρίς Πολέμους www.kosmosxorispolemous.gr