Η κλακέτα έπεσε. Οι μπομπίνες φορτώθηκαν με αγαπημένα τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που πλέον έχουν χαράξει τη δική τους πορεία. Η προβολή ξεκινά στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για μία μοναδική βραδιά, τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στις 21:00.

Με αφορμή τον νέο της δίσκο, η Κορίνα Λεγάκη, μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της – τον πολυοργανίστα και συνθέτη Γιώργο Κατσάνο, τον μπασίστα Γιώργο Μπουλντή και στα τύμπανα τον Γιάννη Νοταρά – παρουσιάζουν την οπτικοποιημένη συναυλία “Kymatographos”, με τη σκηνογραφική ματιά της Νεφέλης Σωτηράκη, και σε παραγωγή της εταιρείας Showkeeper.

Ένα ταξίδι με τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο από το 1947 έως το 2007, μέσα από τον φακό του πειραματισμού. Συνθέσεις των Eden Ahbez (The boy with green hair), Luiz Bonfa (Orfeu Negro), Astor Piazzolla (Cuore sacro), Nicola Piovani (La vita e bella & Kaos), Zbigniew Preisner (La double vie de Veronique), Michael Nyman (The end of the affair) κ.ά.

Εμπνευσμένες διασκευές μας ταξιδεύουν καρέ καρέ και φέρνουν στο προσκήνιο εικόνες 35 χιλιοστών. Παράλληλα, η συναυλία αυτή αποτελεί ένα flashback στην προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας με τελικό σταθμό την Ελλάδα. Την Ελλάδα του χθες, του σήμερα, του αύριο μέσα από τα μάτια μεγάλων ελλήνων συνθετών, καθώς ο λόγος της Σαπφούς, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μιχάλη Γκανά κ.ά. με μια διαφορετική σκηνοθετική-ηχητική προσέγγιση, συμπληρώνει το σενάριο.

Ο δίσκος “Kymatographos” κυκλοφορεί από το label Karma της Polymusic

Η Κορίνα Λεγάκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε  κλασικό και τζαζ τραγούδι, πιάνο και ορθοφωνία ενώ συμμετείχε στο «Εργαστήρι φωνητικής τέχνης» του Σπύρου Σακκά.

Συνεργάζεται στενά τα τελευταία τρία χρόνια με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και παράλληλα έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και συναυλιακά με καλλιτέχνες κυρίως της γενιάς της όπως το συγκρότημα Αρμός, το free jazz σχήμα Outward Bound αλλά και τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Συμμετείχε στο δίσκο Άνεμοι και Παλίρροιες των Αρμός, ενώ έχει δύο προσωπικούς δίσκους: Χορός με τη Βροχή και Ταγκό για Τρεις.

Ο Kymatographos αποτελεί τον τρίτο προσωπικό δίσκο της Κορίνας Λεγάκη και την πρώτη επιμέλεια παραγωγής, σε δίσκο, του Παναγιώτη Μάργαρη. Στο cd αυτό περιλαμβάνονται τραγούδια σε συνθέσεις των Eden Ahbez, Luiz Bonfa, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδρου, Astor Piazzolla, Nicola Piovani, Zbigniew Preisner κ.ά.

Η νεαρή ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη με τις εξαιρετικές θεατρικές ερμηνείες της συναντά για πρώτη φορά τον καταξιωμένο δεξιοτέχνη της κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη και μαζί με τον πολυοργανίστα και συνθέτη Γιώργο Κατσάνο επανασυστήνουν δώδεκα τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων σε Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, Sani Festival Χαλκιδικής, Μινωικό Παλάτι Μαλίων, 44α Δημήτρια Θεσσαλονίκης, Μουσείο Ιστορικού Αρχείου Ύδρας, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ, Φεστιβάλ Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Ιανός Αθηνών, Half Note Jazz Club Αθηνών, Beton 7 Arts, κ.ά.

Τραγούδι: Κορίνα Λεγάκη
Ενορχήστρωση, πιάνο, electronics: Γιώργος Κατσάνος
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τύμπανα: Γιάννης Νοταράς
Φιλική συμμετοχή: Στέλιος Κατωπόδης, χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σκηνογραφία / προβολή: Νεφέλη Σωτηράκη
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Κατσιάνος
Σχεδιασμός φώτων: Μάκης Αναστασάκης

Παραγωγή: SHOWKEEPER
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Πιλάτη
Σύμβουλος επικοινωνίας & προβολής: Γιόλα Χριστούλα

Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)