Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

Συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

Τέσσερις σπουδαίοι σολιστ της Κ.Ο.Α. και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών εκπροσωπώντας έναν δυσεύρετο συνδυασμό της άρπας με τα πνευστά (φλάουτο, όμποε, αγγλικό κόρνο, κλαρινέτο) και τα έγχορδα, ερμηνεύουν έργα συνθετών που, όπως επισημαίνει και ο τίτλος της συναυλίας - "Εκατέρωθεν της Μάγχης το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα" - έζησαν και δημιούργησαν στο Λονδίνο ή  στο Παρίσι, εκατέρωθεν της Μάγχης δηλαδή, το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.


Τα έργα που θα ακουστούν είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα όπως το Κουιντέτο για έγχορδα και άρπα του Άρνολντ Μπαξ, το Κουαρτέτο για αγγλικό κόρνο και έγχορδα του Ζαν Φρανσέ, τα Novelleten του Φρανκ Μπριτζ και η Εισαγωγή και Allegro για άρπα, κουαρτέτο εγχόρδων, φλάουτο και κλαρινέτο του Μωρίς Ραβέλ.   


Παίζουν οι: Νίκος Νικόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε και αγγλικό κόρνο), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Γωγώ Ξαγαρά (άρπα) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών: Γιώργος Μάνδυλας (βιολί), Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Πάρις Αναστασιάδης (βιόλα), Ισίδωρος Σιδέρης (βιολοντσέλο).


Το πρόγραμμα της βραδιάς με μια ματιά

ΑΡΝΟΛΝΤ ΜΠΑΞ (1883-1953)
 
Κουιντέτο για έγχορδα και άρπα
 
ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΑΙ (1912-1997)  
        
Κουαρτέτο για αγγλικό κόρνο και έγχορδα
Ι. Allegro vivace
II. Andante tranquillo
III. Vivo assai
IV. Andantino
V. Allegro giocoso
 
ΦΡΑΝΚ ΜΠΡΙΤΖ (1879-1941)             

3 Novelletten για κουαρτέτο εγχόρδων
I. Andante moderato
II. Presto
III. Allegro vivo
 
ΜΩΡΙΣ ΡΑΒΕΛ (1875-1937)           

Introduction et Allegro για άρπα, κουαρτέτο εγχόρδων, φλάουτο και κλαρινέτο

Σχετικές ειδήσεις
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte
02.02.2016 15:41
Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.
Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο!
24.12.2015 13:55
Το χαρούμενο εορταστικό γκαλά όπερας που, ως συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες προτού αλλάξει ο χρόνος, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, εν είδει πρωτοχρονιάτικης ευχής.
Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
16.12.2015 10:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.