Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

Συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Gazarte

Τέσσερις σπουδαίοι σολιστ της Κ.Ο.Α. και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών εκπροσωπώντας έναν δυσεύρετο συνδυασμό της άρπας με τα πνευστά (φλάουτο, όμποε, αγγλικό κόρνο, κλαρινέτο) και τα έγχορδα, ερμηνεύουν έργα συνθετών που, όπως επισημαίνει και ο τίτλος της συναυλίας - "Εκατέρωθεν της Μάγχης το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα" - έζησαν και δημιούργησαν στο Λονδίνο ή  στο Παρίσι, εκατέρωθεν της Μάγχης δηλαδή, το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.


Τα έργα που θα ακουστούν είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα όπως το Κουιντέτο για έγχορδα και άρπα του Άρνολντ Μπαξ, το Κουαρτέτο για αγγλικό κόρνο και έγχορδα του Ζαν Φρανσέ, τα Novelleten του Φρανκ Μπριτζ και η Εισαγωγή και Allegro για άρπα, κουαρτέτο εγχόρδων, φλάουτο και κλαρινέτο του Μωρίς Ραβέλ.   


Παίζουν οι: Νίκος Νικόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε και αγγλικό κόρνο), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Γωγώ Ξαγαρά (άρπα) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών: Γιώργος Μάνδυλας (βιολί), Παναγιώτης Τζιώτης (βιολί), Πάρις Αναστασιάδης (βιόλα), Ισίδωρος Σιδέρης (βιολοντσέλο).


Το πρόγραμμα της βραδιάς με μια ματιά

ΑΡΝΟΛΝΤ ΜΠΑΞ (1883-1953)
 
Κουιντέτο για έγχορδα και άρπα
 
ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΑΙ (1912-1997)  
        
Κουαρτέτο για αγγλικό κόρνο και έγχορδα
Ι. Allegro vivace
II. Andante tranquillo
III. Vivo assai
IV. Andantino
V. Allegro giocoso
 
ΦΡΑΝΚ ΜΠΡΙΤΖ (1879-1941)             

3 Novelletten για κουαρτέτο εγχόρδων
I. Andante moderato
II. Presto
III. Allegro vivo
 
ΜΩΡΙΣ ΡΑΒΕΛ (1875-1937)           

Introduction et Allegro για άρπα, κουαρτέτο εγχόρδων, φλάουτο και κλαρινέτο

Σχετικές ειδήσεις
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη
15.02.2017 10:22
Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη για μία συναυλία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.