Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κάθε σήμερα, κάθε πόλη: έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Αργυριάδη στο ΜΙΕΤ

Κάθε σήμερα, κάθε πόλη: έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Αργυριάδη στο ΜΙΕΤ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση του Κωστή Αργυριάδη, με τίτλο Κάθε σήμερα, κάθε πόλη, από την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014.


Οι φωτογραφίες του Κωστή Αργυριάδη, όπως και αυτές των άλλων δύο φωτογράφων της συγκεκριμένης ενότητας, ακολουθούν την ίδια τακτική της περιορισμένης εισόδου σε πληροφορίες. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι ο Αργυριάδης δημιουργεί ένα αυτό-πορτρέτο όχι μέσα από τον οικογενειακό του ιστό αλλά μέσα από την πόλη στην οποία ζει. Οι φωτογραφίες του, με κορεσμένο σκληρό ασπρόμαυρο κοντράστ, ακολουθούν τα βήματα της σκοτεινής θέασης ενός ετοιμόρροπου κλειστού προσωπικού περίγυρου. Οι πολύ ενδιαφέρουσες θέες του και οι παράδοξες λεπτομέρειες τους είναι χωρίς ανάσα. Το ασπρόμαυρο, στην ίδια τονικότητα με τους μεγάλους φωτογράφους του είδους, μας κάνει να αισθανόμαστε αμήχανα καθώς αντικρίζουμε ταυτόχρονα τα χρώματα της ζωής .


Ο Στράτος Καλαφάτης αναφέρει για τη δουλειά του Αργυριάδη, σε συνέντευξή του στην εφημ. Μακεδονία: «Ο Κωστής είναι από τους λίγους που έχει δουλέψει επισταμένως πάνω στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να έχουν υπάρξει ομαδικές εκθέσεις με αυτό το θέμα αλλά με δύο-τρεις φωτογραφίες του κάθε δημιουργού. Όμως αυτός περπάτησε πολύ και δημιούργησε μία Θεσσαλονίκη που μπορούμε να τη βλέπουμε, αν και όχι με τον τρόπο με τον οποίο τη βλέπει αυτός»

Την έκθεση συνοδεύει φωτογραφικό λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ .


Η έκθεση εντάσσεται στην ενότητα «Τρεις Φωτογράφοι, τρεις αφηγήσεις για τη Θεσσαλονίκη. Τάνια Καμίδου – Κωστής Αργυριάδης – Λίλη Ζουμπούλη» και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου 2014.


Ο Κωστής Αργυριάδης γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και στο ESP Θεσσαλονίκης. Μαθήτευσε κοντά στον Στράτο Καλαφάτη, παρακολουθώντας τα σεμινάρια του STUDIOTESSERA (2010, 2012, 2013). Συμμετείχε στην έκθεση «Μπεχ Τσινάρ» σε επιμέλεια του Ηρακλή Παπαΐωάννου, καθώς και στο φεστιβάλ καλλιτεχνών «RE:ACT». Οι φωτογραφίες της έκθεσης δημιουργήθηκαν μεταξύ 2010 και 2013.

Σχετικές ειδήσεις
Σημειωματάρια: Φωτογραφική έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου στην Θεσσαλονίκη
10.11.2016 14:53
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου, Σημειωματάρια, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Φως γειτονικό... Komsunun Isigi...: έκθεση στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
10.08.2016 17:22
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει στις 20 Αυγούστου 2016 την έκθεση Φως γειτονικό... Komsunun Isigi..., ένα φωτογραφικό πόνημα κοινό τεσσάρων ομάδων, τεσσάρων πόλεων, από Ελλάδα και Τουρκία...
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
09.06.2016 11:40
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.