Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Στον καθρέφτη: έκθεση της Λίζας Ηλιού στην ART 10 GALLERY

Στον καθρέφτη: έκθεση της Λίζας Ηλιού στην ART 10 GALLERY

Η ART 10 GALLERY μας προσκαλεί στη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής – γλυπτών κατασκευών της Λίζας Ηλιού με τίτλο «Στον καθρέφτη».


Τότε που δεν μετρούσε ο χρόνος σε μια μαγική πολιτεία έφτιαχναν κάτι σπάνιους καθρέφτες από ασήμι και δαντέλα. Ένα παραμυθένιο καράβι ταξιδεύοντας στο απέραντο γαλάζιο τους έφερνε σε όλα τα μέρη της γης.

Οι φημισμένοι αυτοί καθρέφτες αποτύπωναν για πάντα τη στιγμή που τους κοιτούσες. Μιλούσανε και λέγανε αλήθειες ή ψέματα, σου έδειχναν ποιος είσαι ή ποιος θα ‘θελες να είσαι.

Σε μια άγρια θαλασσοταραχή έπεσε το πλοίο πάνω στο ακρωτήρι του ουράνιου τόξου και βυθίστηκε. Οι καθρέφτες βρέθηκαν στο βυθό, κτυπήθηκαν από τη θάλασσα.

Κάνεις δεν ξέρει πότε ένας δυνατός νοτιάς τους πέταξε σε μια έρημη παραλία , για να μας δείξουν και πάλι τις χαρές, τις λύπες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αποτύπωσαν.

Ξύλα, μέταλλα, πλαστικά που βγάζει η θάλασσα, δίνουν έμπνευση στη Λίζα Ηλιού για ζωγραφική σε ξύλο με ακρυλικά χρώματα και γλυπτές κατασκευές.

 
Η Λίζα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Πρώτη της δασκάλα ήταν η μητέρα της, η γλύπτρια Ρόζα Ηλιού. Σπούδασε γραφικές τέχνες και εικονογράφηση στη σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στην Γερμανία στη σχολή Hochschule fur Bildende Kunste Braunchweig.

Ασχολήθηκε κυρίως με το παιδικό βιβλίο, στον τομέα του σχεδιασμού, της εικονογράφησης αλλά και με την έκδοση δικών της βιβλίων. Συνεργάστηκε με τους εκδοτικούς οίκους «Γνώση», «Ελληνικά Γράμματα», «Ίκαρος», «Ιωάννου», «Κέδρος», «Μεταίχμιο», «Μίλητος», «Μίνωας», «Πατάκη», «Πορτοκάλι» και «Ψυχογιός».

Η Πρώτη της ατομική έκθεση έγινε στην Αίθουσα Τέχνης «Έρση» τον Μάϊο 2005. Το 2008 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Φιγούρες και Μάσκες» στον Ιανό. Εκθέτει πάλι στον Ιανό το 2009 με θέμα «Ηχεί το χρώμα;», το 2010 με θέμα «Χάρτινη Κούκλα» και το 2011 με θέμα «Φτερουγίσματα». Το Μάιο του 2014 παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση στην ART 10 GALLERY.

Σχετικές ειδήσεις
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Τόπων ανάμνηση: έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
02.06.2016 15:22
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου, με τίτλο «Τόπων Ανάμνηση».
Τα κάτω πάνω: Έκθεση της Λίζας Ηλιού στην Art 10 Gallery
30.03.2016 14:02
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λίζας Ηλιού με τίτλο «Τα κάτω πάνω», που θα εγκαινιαστεί στις 6 Απριλίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.
Εκ Φωτός: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myrό Gallery
31.12.2015 11:28
Η Myrό Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη τον ανερχόμενο ζωγράφο Ορέστη Διαμάντη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της.